Rusijos televizija nubausta už draudimo „propaguoti homoseksualumą“ pažeidimus

Rusijos teismas trečiadienį muzikiniam televizijos kanalui skyrė piniginę baudą už tai, kad šis pažeidė prieštaringai vertinamą įstatymą, draudžiantį homoseksualumo „propagavimą“ nepilnamečiams.

Nors Rusija dekriminalizavo homoseksualumą, šalyje dažnai pasitaiko išpuolių prieš LGBTQ asmenis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Nors Rusija dekriminalizavo homoseksualumą, šalyje dažnai pasitaiko išpuolių prieš LGBTQ asmenis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 3:56 PM

Maskvos teismas išplatintame pranešime nurodė, kad televizijos kanalui „Muz-TV“ skirta milijono rublių (12 100 eurų bauda).

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ anksčiau pradėjo tyrimą „Muz-TV“ atžvilgiu dėl birželį transliuoto apdovanojimų renginio. Du garsūs popmuzikos atlikėjai vyrai, pasipuošę baltu ir juodu smokingais, prie raudonojo kilimo atvyko limuzinu, išpuoštu gėlėmis ir lydimu tuzino pusnuogių vyrų.

Praėjusį mėnesį „Roskomnadzor“ pranešė nustatęs pažeidimų per renginio transliaciją, susijusių su „medžiagos, skatinančios netradicinius lytinius ryšius, rodymu“.

Pagal 2013 metais priimtą įstatymą, draudžiantį homoseksualumo „propagavimą“ nepilnamečiams, bet koks su LGBT susijęs turinys turi būti žymimas ženklu N-18 ir per televiziją gali būti rodomas tik po 23 valandos.

Birželį „Roskomnadzor“ nurodė, kad minėta „Muz-TV“ transliacija buvo pažymėta ženklu N-6.

Transliacijos metu taip pat buvo galima išvysti suknelę vilkėjusį tinklaraštininką, taip pat kitą vyrą, pasipuošusį suknelės ir smokingo deriniu.

Nors Rusija 1993 metais dekriminalizavo homoseksualumą, šalyje dažnai pasitaiko išpuolių prieš LGBTQ asmenis, šalies konservatyviems ir religiniams sluoksniams priešiškai žiūrint į šią bendruomenę.

Nuo 2020 metų šalies Konstitucijoje įtvirtinta nuostata, kad santuoka yra vyro ir moters sąjunga.

„Muz-TV“ buvo įkurtas 1996 metais muzikinės televizijos MTV pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.