Baltarusijos pareigūnai skiepys migrantus kiniška vakcina

Baltarusijos pareigūnai prie sienos su Lenkija esančius migrantus skiepys kiniška vakcina nuo COVID-19, pranešė Gardino srities vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas Viktaras Praniukas.

Lenkijos pasienis.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Lenkijos pasienis.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 12:24 PM

„Skiepijimui bus organizuotas stacionarus medicinos punktas. Pabėgėliai bus skiepijami kiniška vakcina. Transporto ir logistikos centre, [kur apgyvendinami migrantai], užfiksuotas vienas [užsikrėtimo] koronavirusu atvejis. Pabėgėlis paguldytas į Gardino universitetinę kliniką“, – sakė V. Praniukas. Jį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Migrantų vakcinavimą ketinama pradėti ketvirtadienį.

Lietuva, Lenkija ir Latvija pastaraisiais mėnesiais fiksuoja padidėjusį migrantų, atvykstančių iš Vidurinių Rytų, Afrikos ir kitų regionų ir mėginančių per Baltarusiją neteisėtai patekti į ES, srautus.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į Europos Sąjungą.

Lenkų pareigūnai šiuos įvykius pavadino sudėtingiausiu migracijos krizės etapu.

Briuselis kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už ankstesnes bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją po pernai įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.