M. Morawieckis reikalauja stabdyti „Nord Stream 2“

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis tikisi, kad naujoji Vokietijos vyriausybė nedelsiant sustabdys „Nord Steam 2“ projektą.

M. Morawieckis jau anksčiau sakė, jog Lenkija stengiasi įtikinti kitas šalis, jos šis projektas pradės Rusijai ginkluotis.<br>nord-stream2.com nuotr.
M. Morawieckis jau anksčiau sakė, jog Lenkija stengiasi įtikinti kitas šalis, jos šis projektas pradės Rusijai ginkluotis.<br>nord-stream2.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 11:47 AM

Jis vokiečių laikraščiui „Bild“ sakė, kad susisieks su tikėtinu būsimu Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu ir jam pareikš: „Mes čia, Lenkijoje, giname ES sieną. O jei kalbėtume plačiau: dirbkime kartu dėl taikos, o ne duokime, mokėdami už energiją, Vladimirui Putinui papildomų pinigų, kad jis galėtų toliau ginkluotis“. Tai, žinoma, reiškia, kad naujojo dujotiekio projektas turi būti sustabdytas, pridūrė M. Morawieckis.

Lenkija seniai pasisako prieš jau baigtą statyti „Nord Stream 2“ dujotiekį. Baiminamasi, kad taip Rusija gali padidinti Europos priklausomybę nuo savo dujų ir daryti spaudimą tranzitinėms šalims.

M. Morawieckis jau anksčiau sakė, jog Lenkija stengiasi įtikinti kitas šalis, jos šis projektas pradės Rusijai ginkluotis.

Vokietijos federalinė tinklų agentūra šią savaitę sustabdė dujotiekio „Nord Stream 2“, kuriuo į Vokietiją ir Europą bus tiekiamos Rusijos dujos, sertifikavimo procedūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.