Graikijoje didėjant pandemijos aukų skaičiui įvedami nauji suvaržymai

Graikija pirmadienį įvedė daug naujų suvaržymų, kovodama su COVID-19 atvejų šuoliu, taip padidinusiu mirštamumą, kad jis dabar yra kone dvigubai didesnis už Europos Sąjungos vidurkį.

Graikijoje didėjant pandemijos aukų skaičiui įvedami nauji suvaržymai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikijoje didėjant pandemijos aukų skaičiui įvedami nauji suvaržymai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 3:26 PM

Vyriausybė paskelbė, kad iki gruodžio 6 dienos kaukės bus privalomos visose darbo vietose, darbas viešajame ir privačiajame sektoriuose prasidės skirtingu laiku, o poilsio ir pramogų paslaugomis uždarose patalpose galės naudotis tik pasiskiepiję ar neseniai COVID-19 persirgę suaugusieji.

Tarp vietų, į kurias bus ribojamas patekimas, yra barų ir restoranų patalpos, kino teatrai ir muziejai.

Papildomi ribojimai, susiję su patekimu ir patalpų užpildymu, įvesti teismams ir garbinimo vietoms.

Maždaug trečdalis šalies gyventojų ir ketvirtadalis suaugusiųjų dar nėra paskiepyti nuo COVID-19. Mirties nuo šios ligos atvejų sparčiai daugėja nuo spalio pabaigos; mirštamumas dabar yra didžiausias per pastaruosius šešis mėnesius.

Naujos priemonės įvestos intensyviosios slaugos skyriuose COVID-19 pacientams skirtų lovų užimtumui viršijus 90 procentų.

Vyriausybė atmetė naujo visuotinio karantino galimybę, bet sveikatos apsaugos ministras Atanasijas Plevris sakė, kad dabartinės priemonės po dviejų savaičių bus vertinamos iš naujo.

„Sunkiai suserga, į intensyviosios terapijos skyrius guldomi ir miršta mūsų nevakcinuoti bendrapiliečiai, – sakė jis privačiai televizijai „Antenna“. – Paskiepytiesiems nereikia tokios pačios apsaugos.“

Tuo metu vienas prokuroras pateikė kaltinimus daugiau kaip 40 žmonių centrinėje Graikijoje. Teigiama, kad šie kaltinamieji dalyvavo pardavinėjant pažymėjimus apie paskiepijimą vakcinos negavusiems žmonėms.

Graikijoje pirmą kartą dėl sukčiavimo, susijusio su skiepais, pateikta rimtų kriminalinių kaltinimų dalyvavus nusikalstamoje organizacijoje ir plovus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.