Lenkijos premjeras migracijos krizę ir dujų kainas laiko hibridinio karo pavyzdžiais

Europos Sąjunga dar turi laiko išvengti katastrofos, susijusios su naujomis grėsmėmis, pareiškė Lenkijos vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis.

M. Morawieckis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M. Morawieckis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 1:48 PM

„Europa susidūrė su naujomis grėsmėmis. Migracijos krizė, kibernetinės atakos ir manipuliavimas dujų kainomis tėra tik Minsko ir Maskvos pradėto hibridinio karo pavyzdžiai. Lenkija, Lietuva, Latvija ir Estija yra šios atakos priešakinėje linijoje“, – parašė premjeras socialiniame tinkle „Twitter“.

„Esame liudininkai, kaip bandoma pakeisti esamą tvarką saugumo srityje. Rusijos pajėgų sutelkimas pasienyje su Ukraina ir Moldavijos šantažavimas dujų klausimu – neraminantis signalas Europos Sąjungai. Kol kas dar yra laiko katastrofai išvengti“, – pažymėjo lenkų premjeras.

„Dėkoju Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovams už vienybę. Išliekame vieningi ir solidarūs. Tai vienintelis kelias Europai“, – pridūrė M. Morawieckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.