Rusijos parlamentas dėl įtariamo brakonieriavimo panaikino komunistų deputato neliečiamybę

Rusijos parlamentarai ketvirtadienį nubalsavo už neliečiamybės panaikinimą vienam aukšto rango komunistų deputatui, kuriam iškelta rezonansinė byla dėl neteisėto briedžio sumedžiojimo.

Rusijos komunistų partijos pirmasis sekretorius Valerijus Raškinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos komunistų partijos pirmasis sekretorius Valerijus Raškinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 5:59 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 6:00 PM

Kritikai politiškai motyvuotu laiko tyrimą dėl Komunistų partijos Maskvos skyriaus pirmojo sekretoriaus Valerijaus Raškino veiksmų, nes šis vadovavo protestams, kilusiems šalies sostinėje po rugsėjį įvykusių parlamento rinkimų.

V. Raškinas ir kiti komunistai sukčiavimu apkaltino valdančiąją partiją „Vieningoji Rusija“, per rinkimus užsitikrinusią absoliučią daugumą parlamente.

Per ketvirtadienį vykusį plenarinį posėdį dauguma deputatų Rusijos žemuosiuose rūmuose – Valstybės Dūmoje – pritarė prokurorų prašymui panaikinti V. Raškino imunitetą.

Brakonieriavimo byla buvo iškelta spalį, pareigūnams netoli Saratovo aptikus briedienos V. Raškino ir jo draugo automobilio bagažinėje.

Iš pradžių 66 metų komunistas neigė, kad apskritai neteisėtai medžiojo, bet vėliau prisipažino nušovęs gyvūną. Jis teisinosi, kad supainiojo briedį su šernu.

Jis pasiūlė sumokėti 80 tūkst. rublių (950 eurų) kompensaciją arba nusipirkti briedę ir paleisti ją į mišką.

Kadangi beveik visiems žinomiems Kremliaus kritikams buvo uždrausta kandidatuoti rugsėjį vykusiuose rinkimuose, daugelis rusų reiškė protestą remdami komunistus.

Ši partija, Sovietų Sąjungą valdžiusios jėgos įpėdinė, užėmė antrąją vietą, surinkusi apie 19 proc. balsų. Ją aplenkė prezidentą Vladimirą Putiną palaikanti „Vieningoji Rusija“, oficialiais duomenimis, sulaukusi beveik pusės elektorato palaikymo.

Šiemet Rusijoje vyksta beprecedentė susidorojimo su disidentais kampanija. Garsiausias šalies opozicionierius Aleksejus Navalnas vasarį buvo pasiųstas už grotų pustrečių metų dėl kaltinimų senoje sukčiavimo byloje.

A. Navalno politinės organizacijos buvo uždraustos, o nemažai nepriklausomos žiniasklaidos atstovų ir Kremliaus oponentų buvo paskelbti „užsienio agentais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?