Varšuva: iš Rusijos per Baltarusiją į Lenkiją bando prasiveržti afganistaniečiai

Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas pirmadienį pranešė, kad pastarosiomis dienomis į Baltarusiją atvyko ilgalaikių ryšių su Rusija turintys afganistaniečiai, norintys patekti į Vakarus.

Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 6:05 PM, atnaujinta Nov 30, 2021, 8:12 AM

„Tarp migrantų, pastarosiomis dienomis atvykusių į Baltarusiją, kad patektų į Vakarus, yra afganistaniečių. Daugelis jų turi ilgalaikių ryšių su Rusijos teritorija“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak jo, „kai kurie jų dalyvavo Rusijos kariniuose apmokymuose ir gali turėti kovinės patirties“.

„Atvykę į Baltarusija jie bando neteisėtai kirsti Lenkijos sieną“, – pabrėžė jis.

Specialiųjų tarnybų atstovas taip pat pridėjo rugsėjo mėnesį Lenkijoje sulaikyto „Muhammado M.“ nuotrauką. Joje auditorijoje įamžintas jaunas vyras su karine uniforma, pažymėta Afganistano vėliava ir kursanto antpečiais, ir rusų kalbos žodynu rankose.

„Jis taip pat baigė rusų karinius kursus, po kurių neteisėtai atvyko į Lenkiją“, – nurodė S. Zarynas.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi šį mėnesį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Latvija, Lenkija ir Lietuva pastaraisiais mėnesiais pastebi gerokai išaugusius nelegalių migrantų, bandančių per Baltarusiją patekti į ES teritoriją, srautus. Bendrija kaltina Baltarusiją dėl pasienyje susidariusio chaoso, nes ji nebeįsileidžia migrantų iš Vidurinių Rytų ir Afrikos šalių, nepatekusių į Europos Sąjungos valstybes.

Baltijos šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Šią poziciją palaiko ir Europos Komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.