Popiežius sako esąs „labai susirūpinęs“ dėl Libano krizės

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pareiškė esąs „labai susirūpinęs“ dėl padėties Libane, apimtame didžiausios socialinės ir ekonominės krizės nuo 1975–1990 metų pilietinio karo laikų.

 Popiežius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Popiežius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 5:45 PM

„Kai galvoju apie Libaną, esu labai susirūpinęs dėl jį ištikusios krizės“, – maronitų Gailestingosios Motinos katedroje Nikosijoje kalbėjo pontifikas per vizitą netoliese esančioje Kipro saloje.

„Esu jautrus smurto ir nelaimių nuvargintos ir išbandytos tautos kančioms“, – pabrėžė popiežius per savo pirmąjį sustojimą po nusileidimo šioje rytinėje Viduržemio jūros saloje.

„Savo maldoje nešiojuosi taikos troškimą, kylantį iš tos šalies širdies“, – pridūrė jis.

Libanas grumiasi su didžiausia per visą savo istoriją finansų ir ekonomikos krize: manoma, kad beveik 80 proc. gyventojų yra atsidūrę žemiau skurdo ribos.

Dėl užsienio valiutos trūkumo, kurio pagrindinė priežastis – neūkiškumas ir korupcija, įsišakniję šalyje prieš daugelį dešimtmečių, Libano svaras nuo krizės pradžios 2019 metais prarado 90 proc. savo vertės JAV dolerio atžvilgiu juodojoje rinkoje.

Kipro Respublikoje, kur dauguma gyventojų yra graikai ortodoksai, taip pat gyvena maždaug 7 tūkst. maronitų Bažnyčios – senovinio rytų katalikų tikėjimo – sekėjų. Stebėti Pranciškaus vizito į Kiprą atvyko maždaug tūkstantis libaniečių, pranešė Maronitų Bažnyčios atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.