Iš Baltarusijos į Iraką bus išskraidinta dar per 400 migrantų

Daugiau kaip 400 migrantų šeštadienį planuojama išskraidinti iš Baltarusijos į Iraką, pranešė Minsko oro uostas.

„Iraqi Airways“.<br>123rf nuotr.
„Iraqi Airways“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2021, 3:07 PM

„Į bendrovės „Iraqi Airways“ šiandienos išvežamąjį reisą Minskas–Arbilis užregistruota 419 keleivių (415 suaugusieji ir keturi vaikai iki dvejų metų)“, – sakoma oro uosto spaudos tarnybos pranešime.

„Iraqi Airways“ lėktuvas į Minską atskrido apie 15 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku ir turėtų išskristi 15 val. 45 min., sakoma pranešime.

Tūkstančiai migrantų iš Vidurinių Rytų, įskaitant daug Irako autonominio Kurdistano regiono gyventojų, praeitą mėnesį buvo įstrigę stovykloje prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Jų pastangos neteisėtai patekti į Europos Sąjungos teritoriją kursto įtampą tarp Vakarų šalių ir Baltarusijos bei ją remiančios Rusijos.

Vakarų šalys kaltina Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyriausybę dirbtinai kurstant šią krizę ir organizuojant migrantų srautus. Šie Minsko veiksmai smerkiami kaip hibridinė agresija, keršijant už ES sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

Remiantis EK duomenimis, šiemet į ES per Baltarusiją atvyko beveik 8 tūkst. migrantų.

Tačiau Lietuva, Lenkija ir Latvija sugriežtino savo sienų apsaugą, pasienyje dislokavo kariuomenę ir nuteisė pjaunančios vielos užtvaras, kad sustabdytų iš Baltarusijos nelegaliai sieną kertančius migrantus.

Lenkija ėmėsi griežčiausių priemonių migrantams sustabdyti. Ji kriminalizavo neteisėtą sienos kirtimą ir pasienio regione įvedė nepaprastąją padėtį, sutelkė tūkstančius policininkų ir karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.