Irake sprogus motociklui žuvo keturi žmonės

Irako pietiniame Basros mieste antradienį šalia ligoninės sprogus motociklui žuvo mažiausiai keturi civiliai gyventojai, o dar keturi buvo sužeisti, pranešė saugumo pajėgos.

Irako pietiniame Basros mieste antradienį šalia ligoninės sprogus motociklui žuvo mažiausiai keturi žmonės, dar keturi - sužeisti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Irako pietiniame Basros mieste antradienį šalia ligoninės sprogus motociklui žuvo mažiausiai keturi žmonės, dar keturi - sužeisti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-07 13:02, atnaujinta 2021-12-07 13:46

Jų pareiškime nurodoma, kad per „motociklo sprogimą... keturi piliečiai žuvo ir dar keturi nukentėjo, o dvi transporto priemonės šalia motociklo užsidegė“.

Nėra aišku, ar prie motociklo buvo pritvirtinta bomba, ar tai buvo mirtininko sprogdinimas.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šią ataką.

Sprogimas įvyko sankryžoje Basros centre, netoli ligoninės ir populiarios turgavietės, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Po JAV vadovaujamos invazijos 2003 metais, kai buvo nuverstas diktatorius Saddamas Husseinas, šalyje daug metų vyko karas ir tebesitęsia neramumai.

Pastaraisiais metais Basros miestas tokių išpuolių paprastai išvengdavo.

Tačiau per pastarąsias savaites šiaurinėje Irako dalyje buvo surengti keli mirtini išpuoliai prieš kurdų kovotojus. Atsakomybę už juos prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

IS nuo 2014 metų buvo paskelbusi savo „kalifatą“ užimtose teritorijose Sirijoje ir Irake, tačiau ilgainiui neatlaikė puolimo iš abiejų šalių ir 2017 metų gruodžio 9 dieną Bagdadas oficialiai paskelbė pergalę prieš IS.

Remiantis anksčiau šiais metais paskelbta JT ataskaita, šiandien IS slapta veikia Irake ir Sirijoje ir tęsia neramumus abiejose sienos pusėse.

JT ataskaitoje sakoma, kad Irake ir Sirijoje išliko maždaug 10 tūkst. IS kovotojų.

Pastarasis didelis išpuolis, už kurį atsakomybę prisiėmė sunitiška IS, buvo įvykdytas liepą Bagdado priemiestyje, vadinamame Sadro Miestu – tankiai apgyventoje šiitų tvirtovėje. Per sprogimą turgavietėje žuvo maždaug 30 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.