Indijoje sudužus sraigtasparniui žuvo 13 žmonių, įskaitant šalies kariuomenės vadą

Indijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Bipinas Rawatas ir jo žmona yra tarp 13 žmonių, žuvusių trečiadienį per sraigtasparnio katastrofą šalies pietuose, pranešė Karinės oro pajėgos.

Bipinas Rawatas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Bipinas Rawatas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 11:20 AM, atnaujinta Dec 8, 2021, 2:58 PM

„Labai gaila, bet dabar jau patvirtinta, kad generolas Bipinas Rawatas, ponia Madhulika Rawat ir dar 11 kitų orlaivyje buvusių asmenų žuvo per šį nelaimingą atsitikimą“, – per „Twitter“ informavo kariškiai.

B. Rawatas yra pirmasis Indijos ginkluotųjų pajėgų vadas – šias pareigas vyriausybė įsteigė 2019 metais. Šis kariškis laikomas artimu ministrui pirmininkui Narendrai Modi.

Rusų gamybos sraigtasparnis Mi-17, kuriuo skrido 63-ejų B. Rawatas, nukrito netoli Kūnūro, pietinėje Tamil Nadu valstijoje, per „Twitter“ nurodė Indijos oro pajėgos.

Sraigtasparnis, kuriame buvo B. Rawatas, jo žmona ir 12 kitų žmonių, skrido į Ginkluotųjų pajėgų štabo koledžą, naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė vienas aukšto rango kariuomenės pareigūnas.

Indijos naujienų kanalų parodytuose vaizdo įrašuose matyti orlaivio nuolaužos avarijos vietoje miškingoje vietovėje netoli koledžo.

Pasak žiniasklaidos, sraigtasparnis pakilo trečiadienio popietę iš oro pajėgų stoties Sūlūre.

Jis nukrito maždaug už 10 km nuo artimiausio kelio, todėl pagalbos darbuotojai turėjo pėsčiomis skubėti iki nelaimės vietos, AFP sakė kitas priešgaisrinio departamento pareigūnas.

Karjeros karininkas

B. Rawatas kilęs iš kariškių šeimos, kurioje kelių kartų atstovai tarnavo Indijos ginkluotosiose pajėgose.

Generolas, tarnybą pradėjęs prieš keturis dešimtmečius, yra vadovavęs pajėgoms Indijos administruojamame Kašmyre ir prie Kontrolės linijos – regioną dalijančios faktinės sienos su Kinija.

B. Rawato nuopelnams priskiriamas sukilimo mažinimas prie Indijos šiaurės rytinės sienos ir vadovavimas tarpvalstybinei kovos su sukilimu operacijai kaimyniniame Mianmare.

Nuo 2017 metų B. Rawatas vadovavo 1,3 mln. karių turinčiai armijai, o 2019-aisiais buvo paaukštintas ir tapo gynybos tarnybų vadovu. Pasak analitikų, šiuo paskyrimu siekta pagerinti sausumos pajėgų, laivyno ir oro pajėgų integraciją.

B. Rawatas laikomas artimu N. Modi vyriausybei. Praėjusį mėnesį jis atsidūrė dėmesio centre, kai leido suprasti pritariantis „teroristų linčiavimui“ ginčijamame Kašmyre.

Sraigtasparniai Mi-17, eksploatuojami nuo praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio ir plačiai naudojami įvairių šalių ginkluotųjų pajėgų, pastaraisiais metais patyrė ne vieną katastrofą.

Praėjusį mėnesį Azerbaidžane per mokomąjį skrydį sudužus valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniui Mi-17 žuvo 14 žmonių.

2019 metais Indonezijos Centrinės Javos provincijoje per Mi-17 katastrofą žuvo keturi kariai ir dar penki buvo sužeisti.

Indijos oro pajėgos sakė tiriančios trečiadienio nelaimę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?