Naujasis Vokietijos sveikatos apsaugos ministras pritaria privalomai vakcinacijai nuo koronaviruso

Visuotinė privaloma vakcinacija nuo koronaviruso Vokietijoje gali tapti viena iš kovos su pandemija priemonių. Tai šeštadienį paskelbtame interviu savaitraščiui „Spiegel“ pareiškė naujasis VFR sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas.

Koronavirusas Vokietijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Vokietijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 12:05 PM

„Privalomos vakcinacijos tikslas – prisibelsti iki tų žmonių, kurių neįtikino medicininiai argumentai“, – sakė jis. Anot ministro, omikron atmaina plis ir Vokietijoje, todėl revakcinacija įgauna dar svarbesnę reikšmę.

„Privaloma vakcinacija kartu su sėkminga skiepijimo stiprinamosiomis dozėmis kampanija yra tie du dalykai, kurie mums padės įveikti krizę“, – pabrėžė K. Lauterbachas. Anot žinybos vadovo, tiems asmenims, kurie mėgins išvengti privalomos vakcinacijos, grės baudos.

Ankstesnė Angelos Merkel vyriausybė teigė neketinanti įvesti privalomo skiepijimo. Bet artėjant į pabaigą jos įgaliojimų laikotarpiui valdžia vis dažniau ėmė kalbėti apie tai, kad šito nepavyks išvengti. Anot naujojo ministrų kabineto, atitinkamas įstatymas turėtų būti priimtas pavasariop. Šiuo metu Vokietijoje skiepai nuo koronaviruso yra privalomi tik medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.