N. Bennetas taps pirmuoju Jungtinius Arabų Emyratus aplankiusiu Izraelio premjeru

Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas sekmadienį išskris į Jungtinius Arabų Emyratus ir taps pirmuoju šią arabų šalį aplankiusiu žydų valstybės vyriausybės vadovu nuo dvišalių diplomatinių santykių užmezgimo praeitais metais.

Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 11:04 AM, atnaujinta Dec 12, 2021, 12:06 PM

„Ministras pirmininkas Naftali Bennettas šiandien, sekmadienį, išvyks... į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), – sakoma premjero biuro pranešime. – Tikimasi, kad ministras pirmininkas rytoj Abu Dabyje susitiks su sosto įpėdiniu šeichu Mohammedu bin Zayedu.“

Numatoma, kad jie aptars ekonominių ir karinių ryšių stiprinimą.

Tiek Izraelis, tiek JAE yra susirūpinę dėl Irano įtakos regione ir jau seniai slapta bendradarbiavo saugumo srityje. Abi šalys praeitais metais užmezgė oficialius diplomatinius santykius pagal JAV inicijuotus „Abraomo susitarimus“.

N. Bennetto kelionė įvyks galingosioms šalims atnaujinus derybas dėl sutarties, ribojančios Irano branduolinę programą, atgaivinimo. Izraelis šiose derybose nedalyvauja ir šį procesą vertina įtariai.

Pastarosiomis savaitėmis žydų valstybė siuntė savo užsienio reikalų ministrą, taip pat gynybos ir žvalgybos tarnybų vadovus į Europą, JAV ir Vidurinių Rytų šalis, stengdamasi sutelkti griežtesnį atoveikį šiitiškai respublikai.

Izraelis sako esąs pasiryžęs žūtbūt neleisti Iranui įgyti branduolinių ginklų, nors Teheranas teigia, kad jo branduolinė programa yra visiškai taiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.