Irako ministrė: Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje yra apie 4 tūkst. migrantų irakiečių

Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje yra apie 4 tūkst. migrantų irakiečių. Tokius duomenis pirmadienį pateikė Irako migracijos ir perkeltųjų asmenų reikalų ministrė Ivan Faiek.

Irako ministrė: Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje yra apie 4 tūkst. migrantų irakiečių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Irako ministrė: Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje yra apie 4 tūkst. migrantų irakiečių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 6:11 PM

„Daugiau kaip 4 tūkst. žmonių tebėra Baltarusijos ir Lenkijos sienos rajone“, – sakė ministrė, kurią cituoja Irako naujienų agentūra INA. „Ministerija palaiko ryšius su Jungtinių Tautų atstovais, – paaiškino I. Faiek, – bet dauguma migrantų, esančių stovyklose Lenkijos teritorijoje, atsisako grįžti į tėvynę“.

Žinybos vadovė pridūrė, jog ministerijos delegacija išvyko į Lenkiją „spręsti keblioje padėtyje atsidūrusių migrantų irakiečių problemų“. Bet, kaip patvirtino I. Faiek, Irako vyriausybė „pasisako prieš priverstinį migrantų perkėlimą ir yra už jų grįžimą į tėvynę savo noru“.

Sekmadienį oficialus Irako užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas Al-Sahhafas pranešė, kad devyniais specialiais reisais iš Minsko į Iraką savo noru parskrido 3 556 migrantai, buvę Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje smarkiai susikomplikavo lapkričio 8 d., kai ten pasirodė keli tūkstančiai migrantų. Jie vis mėgina didelėmis grupėmis prasiveržti į Lenkijos teritoriją. Daugumai tokių mėginimų Lenkijos tarnybos užkerta kelią.

Šįmet Lenkijos pasieniečiai užkirto kelią daugiau kaip 40 tūkst. mėginimų nelegaliai pereiti šalies sieną su Baltarusija. Lapkritį užfiksuota 8,9 tūkst. tokių mėginimų, spalį – 17,4 tūkst., rugsėjį – 7,7 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.