Dėl omikron atmainos Norvegija uždraudžia barams ir restoranams pilstyti alkoholį

Likus pusantros savaitės iki Kalėdų, Norvegija dėl omikron koronaviruso atmainos dar kartą griežtina ribojimus. „Padėtis rimta“, – pirmadienio vakarą Osle sakė ministras pirmininkas Jonas Gahras Størė. Dėl to restoranams, barams ir viešbučiams visoje šalyje uždrausta pilstyti alkoholį.

Koronavirusas pasaulyje, kavinė.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje, kavinė.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 1:17 PM, atnaujinta Dec 15, 2021, 11:35 AM

Griežtesnės taisyklės galios ir viešiems renginiams, kultūriniam gyvenimui bei organizuotoms laisvalaikio veikloms. Kas gali dirbti iš namų, turi tai daryti, sakė premjeras. Universitetams ir profesinėms mokykloms nurodyta dirbti nuotoliniu būdu. Išplėstas kaukių prievolės dėvėjimas. Nauji reikalavimai, vyriausybės duomenimis, įsigalios naktį į trečiadienį ir kol kas galios keturias savaites – taigi per visas šventes.

Priemonės griežtinamos atsižvelgiant į nacionalinio sveikatos instituto FHI perspėjimą dėl dramatiškai blogėjančios omikron situacijos. Ši atmaina jau labai greitai vyraus šalyje ir jau gruodį sukels bangą su daug susirgimų ir hospitalizacijų bei didelę naštą sveikatos sistemai ir visuomenei, sakoma pirmadienį paskelbtame rizikos vertinime.

Preliminariomis FHI prognozėmis, jau po trijų savaičių per dieną gali būti registruojama nuo 90 000 iki 300 000 omikron atvejų per dieną, jei priemonės pastebimai nepristabdys epidemijos. Kartu institutas atkreipė dėmesį į tai, kad šiuos skaičiavimus reikia vertinti atsargiai, nes nėra aiškumo dėl svarbiausių omikron atmainos savybių.

Toliau mažėja Vokietijos septynių dienų sergamumo COVID-19 rodiklis

Nacionalinis Vokietijos septynių dienų sergamumo COVID-19 rodiklis, palyginti su ankstesne diena, vėl sumažėjo.

Šalies ligų kontrolės ir prevencijos centras Roberto Kocho institutas (RKI) antradienį pranešė, kad atitinkamas rodiklis šiuo metu sudaro 375 atvejus 100 tūkst. gyventojų, palyginti su 389,2 atvejo pirmadienį. Prieš savaitę šis skaičius sudarė 432,2 atvejo.

Per pastarąją parą visoje šalyje nustatyta 30 823 nauji COVID-19 atvejai. Lygiai prieš savaitę atvejų paros prieaugis siekė 36 059.

Remiantis naujausiais duomenimis, per pastarąsias 24 val. Vokietijoje nuo COVID-19 mirė 473 žmonės. Prieš savaitę būta 399 mirčių.

Anot RKI, bendras nuo pandemijos pradžios Vokietijoje nustatytų COVID-19 atvejų skaičius dabar siekia 6 562 429. Tačiau tikrasis infekcijų skaičius gali būti gerokai didesnis, kadangi daugybė ligos atvejų lieka nediagnozuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.