Į Pietų Afriką atvyko omikron atmainą tyrinėsianti rusų specialistų grupė

Į Pietų Afrikos Respubliką atvyko Rusijos specialistų grupė, tyrinėsianti pandeminio koronaviruso omikron atmainą ir jos sukeliamos COVID-19 ligos gydymo ypatumus, antradienį pranešė pareigūnai.

COVID-19.<br>123rf iliustr.
COVID-19.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 9:46 AM

„Rusijos mokslininkai ir specialistai kartu su kolegomis iš PAR ketina tirti naujos omikron atmainos sukeliamos koronavirusinės infekcijos diagnostikos, prevencijos, patogenezės ir gydymo ypatumus“, – sakė Rusijos sveikatos priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovės pavaduotojas Viačeslavas Smolenskis, atskridęs į Johanesburgą.

„Be specialistų, „Rospotrebnadzor“ Rusijos prezidento [Vladimiro Putino] nurodymu atskraidino į PAR mobilią laboratoriją su visa reikiama įranga ir testavimo sistemomis planuojamiems tyrimams atlikti“, – pridūrė jis.

Praėjusią naktį Johanesburge nusileidęs lėktuvas taip pat atskraidino humanitarinę pagalbą.

PAR lapkritį buvo aptikta daug mutacijų turinti, užkrečiamesnė pandeminio koronaviruso omikron atmaina, sukėlusi paniką visame pasaulyje.

Pirmadienio duomenimis, Pietų Afrikoje iš viso nustatyta per 3,1 mln. COVID-19 atvejų, apie 90 tūkst. užsikrėtusių žmonių mirė.

Rusijoje užsikrėtimas omikron atmaina patvirtintas jau 16 žmonių, pirmadienį pranešė kovą su epidemija koordinuojanti vicepremjerė Tatjana Golikova.

Nors užsikrėtimo omikron atmaina atvejų jau nustatyta daugelyje pasaulio valstybių, kol kas iki galo neaišku, ar šis variantas sukelia sunkesnę ligą ir ar jis gali apeiti vakcinų sukurtą imunitetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.