Lenkijos pareigūnai šįmet už nelegalios migracijos organizavimą sulaikė 418 žmonių

Lenkijos pareigūnai šįmet už nelegalios migracijos organizavimą sulaikė 418 žmonių. Tai antradienį pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnybos atstovė spaudai Anna Michalska.

Migrantai sunkvežimyje (asociatyvi nuotr.).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantai sunkvežimyje (asociatyvi nuotr.).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 4:36 PM, atnaujinta Dec 15, 2021, 11:34 AM

„Šiais metais mes jau sulaikėme 418 asmenų, kurie padėdavo migrantams nelegaliai kirsti sieną. Tarp sulaikytųjų dominuoja Ukrainos piliečiai: jų buvo 88“, – sakė pareigūnė. Taip pat sulaikyti 56 Sakartvelo piliečiai, 53 Sirijos piliečiai, 44 Lenkijos piliečiai, 29 Vokietijos piliečiai.

Kaip informavo Lenkijos sienos apsaugos tarnyba, pastarąją parą neteisėtai kirsti šalies sieną iš Baltarusijos mėgino 80 žmonių. 18 migrantų pavyko patekti į Lenkijos teritoriją, bet jie visi buvo sulaikyti ir grąžinti prie sienos linijos.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje smarkiai susikomplikavo lapkričio 8 d., kai ten pasirodė keli tūkstančiai migrantų. Jie vis mėgina grupėmis po kelias dešimtis žmonių įveikti užtvaras ir prasiveržti į Lenkijos teritoriją. Daugumai tokių mėginimų Lenkijos tarnybos užkerta kelią.

Šįmet Lenkijos pasieniečiai užkirto kelią beveik 40 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti šalies sieną su Baltarusija, tai 400 kartų daugiau negu pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.