Lenkija skelbia naujus ribojimus kovai su koronaviruso plitimu

Lenkija trečiadienį paskelbė naujus ribojimus, skirtus pažaboti koronaviruso plitimą.

Koronavirusas Lenkijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Lenkijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 1:51 PM

Pagal naująsias taisykles, nuo šiol ribojamas į restoranus, viešbučius ir teatrus galinčių patekti žmonių skaičius, tačiau šis 30 žmonių limitas negalioja pasiskiepijusiems asmenims. Be to, nuo trečiadienio į Lenkiją ne iš ES atvykstantys žmonės turi pateikti ne seniau nei prieš 24 val. atlikto COVID-19 testo neigiamą rezultatą. Taip pat nuspręsta, kad mokyklos trumpam laikui (nuo gruodžio 20 iki sausio 9 dienos) dirbs tik nuotoliniu būdu.

Šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąsias 24 valandas Lenkijoje nuo COVID-19 mirė 699 žmonės, ir tai yra didžiausias skaičius nuo balandžio. „Daugelis jų buvo nepasiskiepiję“, – privačiam transliuotojui „Radio Zet“ sakė vyriausybės atstovas spaudai Piotras Muelleris.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat svarsto galimybę nuo kovo 1 dienos skelbti privalomą medikų, mokytojų ir karių vakcinaciją, tačiau parlamentarai šiuo klausimu yra pasidaliję.

Lenkijos dešiniojo sparno vyriausybė iki šiol buvo labai atsargi sekdama kitų Europos šalių pavyzdžiu plačiai priimant skiepų pasus ir skelbiant privalomą kurių nors gyventojų grupių skiepijimą. Lenkijoje vis dar vyrauja didelis skepsis vakcinų atžvilgiu ir čia iki šiol visiškai paskiepyta tik apie 54 proc. žmonių – tai vienas mažiausių lygių visoje ES.

Daugelis opozicijos narių ragina vyriausybę skelbti griežtesnius ribojimus, o viena politinė partija pateikė siūlymą įvesti visus gyventojus apimančią skiepijimosi prievolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.