Per Talibano leistas eitynes Afganistano moterys reikalavo teisių ir paramos

Dešimtys moterų ketvirtadienį protestavo Afganistano sostinėje, reikalaudamos iš Talibano vyriausybės teisės į mokslą, darbą ir politinį atstovavimą.

Moterų protestas Afganistane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Moterų protestas Afganistane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 2:52 PM, atnaujinta Dec 16, 2021, 3:01 PM

Nors Afganistano naujieji griežtos linijos valdytojai iš esmės uždraudė viešus protestus, valdžia leido surengti eitynes, kurios vyko spaudžiant šalčiui po pirmojo žiemos sniego Kabule.

„Maistas, karjera ir laisvė“, – skandavo dalyvės, kitos laikė plakatus, reikalaujančius moterims teisės į politines pareigas. Kai kurios protestuotojos turėjo plakatus, atkartojusius Talibano skundus, kad tarptautinė bendruomenė įšaldė milijardus dolerių pagalbos ir turto.

Talibanas žadėjo švelnesnį režimą, lyginant su pirmuoju jų atėjimu į valdžią praėjusio amžiaus dešimtąjį dešimtmetį, bet ir dabar moterims vis dar neleidžiama dirbti vyriausybėje ir gauti vidurinį išsilavinimą.

Nors protestuoti buvo leista, dalyvės teigė, kad vis dar bijo naujųjų šalies valdytojų. Vienoje sankryžoje Talibano kovotojai iškėlė ginklus, bet nesutrukdė eitynėms tęstis. „Baimė visada yra, bet mes negalime gyventi baimėje – turime kovoti su savo baime“, – sakė 28 metų Shahera Kohistan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.