Prancūzija nuo šeštadienio uždraus nebūtinas keliones į JK ir iš jos

Prancūzija nuo šeštadienio uždraus nebūtinas keliones į Jungtinę Karalystę ir iš jos, kad sulėtintų pandeminio koronaviruso omikron varianto plitimą, ketvirtadienį paskelbė vyriausybė.

Prancūzija nuo šeštadienio uždraus nebūtinas keliones į JK ir iš jos.<br>123rf.com nuotr.
Prancūzija nuo šeštadienio uždraus nebūtinas keliones į JK ir iš jos.<br>123rf.com nuotr.
Prancūzijos vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Prancūzijos vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-16 13:47

Jungtinėje Karalystėje omikron atmaina jau lemia rekordinius užsikrėtimo atvejų skaičius.

Nuo šeštadienio vidurnakčio (1 val. Lietuvos laiku) ir nepasiskiepijusių, ir pasiskiepijusių žmonių bus reikalaujama turėti „kokią nors svarbią priežastį keliauti į JK ar atvykti iš jos“.

„Žmonės negalės keliauti dėl turizmo ar profesinių priežasčių“, – sakoma vyriausybės pranešime.

„Matydama itin spartų omikron varianto plitimą JK, [Prancūzijos] vyriausybė nusprendė sugrąžinti svarbios priežasties kelionėms iš JK ir į ją būtinybę“, – sakoma pranešime.

Jame priduriama, kad Prancūzijos ir kitų ES šalių piliečiai galės sugrįžti į Prancūziją iš JK.

„Įdiegsime radikaliai griežtesnę nei esama kontrolės sistemą“, – televizijai BFMTV sakė vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis.

Pasak jo, taip siekiama sulėtinti omikron patekimą į Prancūziją ir suteikti laiko labiau įsibėgėti skiepijimo stiprinamąja vakcinos doze kampanijai.

„Mūsų strategija yra kuo labiau atitolinti omikron... [atsiradimą] mūsų šalyje ir [tuo] pasinaudojant pasistūmėti į priekį su skiepijimo stiprinamąja vakcinos doze kampanija“, – sakė jis.

Be to, grįžtantys keliautojai turės per mažiau nei 24 val. prieš kelionę pasidaryti COVID-19 testą ir gauti neigiamą atsakymą, o grįžę – visi be išimties karantinuotis.

„[Grįžtantys] žmonės turės užsiregistruoti per programėlę ir septynioms dienoms izoliuotis pasirinktoje vietoje – tai kontroliuos saugumo pajėgos... [Izoliaciją] bus galima sutrumpinti iki 48 valandų, jei Prancūzijoje bus atliktas testas ir gautas neigiamas atsakymas“, – nurodė G. Attalis.

Didžiojoje Britanijoje trečiadienį buvo patvirtinta rekordiškai daug COVID-19 atvejų – 78 610. Mokslininkai prognozuoja dar didesnius skaičius, nes omikron atmaina, kaip manoma, plinta daug greičiau nei šiuo metu dominuojanti delta atmaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024