Šiaurės Korėjoje minimos 10-osios Kim Jong Ilo mirties metinės

Šiaurės Korėja penktadienį paminėjo 10-ąsias lyderio Kim Jong Ilo mirties metines ir surengė atminimo ceremoniją, kurioje dalyvavo tūkstančiai žmonių, taip pat ir jo sūnus Kim Jong Unas, rodo valstybinės televizijos filmuota medžiaga.

Šiaurės Korėjoje minimos 10-osios Kim Jong Ilo mirties metinės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjoje minimos 10-osios Kim Jong Ilo mirties metinės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2021, 12:38 PM

Kim Jong Ilas valdė Šiaurės Korėją 17 metų. Perdavęs valdžią sūnui, jis mirė 2011 metų gruodį.

Dabartinis lyderis penktadienį dalyvavo atminimo ceremonijoje Kumsusano Saulės rūmuose – Kim Jong Ilo ir jo tėvo Kim Il Sungo, Šiaurės Korėjos įkūrėjo, mauzoliejuje.

Nuo 1948 metų šalį valdo trys Kimų šeimos kartos.

Šiaurės korėjiečiai nuo pat gimimo mokomi gerbti Kim Il Sungą ir Kim Jong Ilą, o visi suaugusieji nešioja ženklelius su vieno ar abiejų vyrų atvaizdais.

KCTV transliuotame įraše Kim Jong Unas buvo matomas nusilenkiantis dideliam savo tėvo portretui, stovėdamas ant pakylos, nuo kurios buvo matyti tūkstančiai žmonių, susirinkusių rūmų teritorijoje.

Šaltą dieną Pchenjane vėliavos plevėsavo nuleistos iki pusės stiebo, o žmonės minėjo metines tyliai nulenkdami galvas prieš Kim Jong Ilo ir Kim Il Sungo portretus.

Kiti žmonės lenkėsi prieš abu Kimus vaizduojančią mozaikinę freską ir palikdavo gėlių.

Griežtai kontroliuojamoje Šiaurės Korėjos valstybinėje žiniasklaidoje penktadienį pasirodė redakciniai straipsniai, kuriuose giriamas Kim Jong Ilo „revoliucinis vadovavimas“, o žmonės raginami likti ištikimi jo sūnui.

Valdant Kimų šeimai Šiaurės Korėja įsigijo ilgojo nuotolio raketų ir branduolinių ginklų, tačiau jos valstybinė ekonomika visada buvo blogai valdoma ir nuolat trūksta maisto.

Praėjusiais metais šalis uždarė savo sienas, kad apsisaugotų nuo koronaviruso, tačiau jos ekonomikai smarkiai pakenkė sau įsivesta blokada, šalia to, kad jai taikomos tarptautinės sankcijos dėl ginklų programų.

Kim Jong Unas pripažino, kad yra sunkumų, ir perspėjo žmones pasirengti „blogiausiai padėčiai per visą istoriją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.