Lenkija tarp migrantų iš Baltarusijos nustatė „Islamo valstybei“ simpatizuojantį Tadžikistano pilietį Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje tebėra apie 600 migrantų

Lenkija deportavo iš Baltarusijos atvykusį migrantą iš Tadžikistano, demonstravusį radikalias pažiūras ir simpatijas teroristinei grupuotei „Islamo valstybė“. Tai pirmadienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos specialiųjų tarnybų darbą koordinuojančio ministro spaudos sekretorius Stanislawas Žarynas.

Migrantai Baltarusijos pasienyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Migrantai Baltarusijos pasienyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-20 11:57, atnaujinta 2021-12-20 13:28

„Iš Lenkijos deportuotas Tadžikistano pilietis. Šį vyrą Vidaus saugumo agentūra identifikavo kaip radikalių religinių pažiūrų asmenį, simpatizuojantį „Islamo valstybei“, – sakė jis.

S. Žaryno teigimu, šis vyras buvo tarp tų užsieniečių, kurie dar balandį atvyko į Lenkiją iš Baltarusijos. „Jis buvo sulaikytas Lenkijos teritorijoje ir atsidūrė saugomame centre“, – sakė jis.

Šiemet Lenkijos saugumo pajėgos prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos iš viso sulaikė 2707 nelegalius imigrantus, šį mėnesį jų buvo daugiau nei 50:33 Irako, 11 Sirijos, 4 Turkijos, 2 Irano ir 1 Šri Lankos pilietis. Saugomuose užsieniečių centruose dabar yra 1800 žmonių. Per šiuos metus Lenkijos pasieniečiai užkirto kelią beveik 40 tūkstančių bandymų nelegaliai patekti į šalį iš Baltarusijos – 400 kartų daugiau nei pernai.

Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje tebėra apie 600 migrantų

Maždaug 600 migrantų tebėra transporto ir logistikos centre šalia Kuznicos- Bruzgių kontrolės punkto Baltarusijos pasienyje su Lenkija, pirmadienį pareiškė Baltarusijos Raudonojo Kryžiaus draugijos atstovai.

Anot jų, migrantai aprūpinti pakankamomis maisto atsargomis ir būtinais daiktais.

„Darbas atliekamas kasdien pagal numatytą planą. Visko pakanka. Tvarka nusistovėjusi: ryte – arbata ir kažkas saldaus, pietums – karštas maistas ir davinys vakarui. Sandėliuose sukaupta pakankamai maisto atsargų. Esant reikalui jos bus pildomos“, – sakė Baltarusijos Raudonojo Kryžiaus draugijos atstovas Iharis Trusavas. Jį citavo valstybinė agentūra BelTA.

43-ią migrantų apgyvendinimo Bruzgių transporto ir logistikos centre dieną jame yra apie 600 asmenų, dalis jų – moterys ir vaikai.

„Baltarusija toliau aprūpina pabėgėlius visais būtinais daiktais. Toliau nagrinėjami individualūs pabėgėlių prašymai. Jų prašymu išduodami šilti daiktai ir drabužiai, higienos priemonės, kūdikių maitinimo buteliukai, pradinio maitinimo pieno mišiniai“, – rašoma pranešime.

Centre budi medikai, veikia lauko pirtis.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje smarkiai komplikavosi lapkričio pradžioje, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į Europos Sąjungą. Daugelis jų bandė prasiveržti per pasienio užtvaras.

ES kaltina Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją ir nepriklausomą žiniasklaidą.

Baltarusija tokius kaltinimus atmeta ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias Lenkiją, Lietuvą bei Latviją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.