Kinijos URM vadovas palygino Taivaną su klajūnu, kuris galiausiai grįš namo

Kinijos valdžia niekam neleis naudotis Taivanu savanaudiškais interesais ir neabejoja, kad jis yra „klajūnas, kuris galiausiai grįš namo“. Tai pirmadienį pareiškė KLR užsienio reikalų ministras Wang Yi.

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 9:47 AM

Taivanas – tai klajūnas, kuris galiausiai grįš namo. Negalima leisti, kad kiti naudotųsi juo savo interesais kaip šachmatų figūra“, – sakė URM vadovas simpoziume, skirtame Kinijos diplomatijos plėtros klausimams.

Kaip pabrėžė ministras, Kinija „turi būti ir tikrai bus suvienyta“. Jis taip pat priminė, kad prieš 10 dienų Pekinas atnaujino diplomatinius ryšius su Nikaragva, ir dabar šalių, su kuriomis KLR palaiko oficialius santykius, skaičius padidėjo iki 181.

Pasak Wang Yi, „vienos Kinijos“ principui gresia pavojus. Padėtis Taivano sąsiauryje tebėra įtempta, o JAV ir dar kelios šalys „sąmoningai naudojasi Taivanu, siekdamos stabdyti Kiniją“.

Pekinas tvirtina, kad savarankiškas demokratinis Taivanas yra jo teritorijos dalis, kurią vieną dieną susigrąžins, prireikus – net ir jėga. Kinija stengiasi, kad Taivanas būtų izoliuotas pasaulinėje arenoje, ir piktinasi oficialiai vartojamu Taivano pavadinimu arba bet kokia nuoroda į jį kaip į šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.