Latvijos VRM: šalis tapo pagrindiniu Baltarusijos hibridinės atakos taikiniu

Didėjantis nelegalių migrantų skaičius Latvijos ir Baltarusijos pasienyje rodo, kad ši Baltijos šalis tapo pagrindiniu Baltarusijos hibridinės atakos taikiniu. Tai pirmadienį pareiškė Latvijos vidaus reikalų ministerijos valstybės sekretorius Dimitrijus Trofimovas.

Baltarusijos pasienis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Baltarusijos pasienis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-20 12:07

„Praėjusios savaitės pradžioje mes iš esmės galėjome kalbėti apie padėties deeskalaciją, bet, deja, visos praėjusios savaitės duomenys rodo, kad mes tapome pagrindiniu hibridinės atakos taikiniu. Per parą būdavo užfiksuojama daugiau kaip 70-80 mėginimų nelegaliai kirsti šalies sieną. Per pastarąsias 24 valandas tokių mėginimų buvo daugiau kaip 45“, – sakė pareigūnas televizijos kanalui „TV 3“, pabrėždamas, jog praėjusią savaitę Latvija turėjo dėti daugiausia pastangų, kad suvaldytų Baltarusijos sukeltą migracijos krizę.

Pasak VRM valstybės sekretoriaus, Latvijos vyriausybė nusprendė skirti lėšų, kad papildomai prie jau pastatytos 37 kilometrų ilgio laikinos tvoros pasienyje su Baltarusija būtų sumontuota dar 22,8 kilometro ilgio tvora. Lygiagrečiai kuriama nuolatinė pasienio infrastruktūra.

Latvija, kaip ir Lietuva ir Lenkija, susiduria su nelegalios migracijos iš Baltarusijos teritorijos problema. Nuo rugpjūčio 10 d. buvo užkirstas kelias daugiau kaip 3,3 tūkst. mėginimų nelegaliai pereiti šalies sieną. Latvijos vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija, kuri galios bent jau iki kitų metų vasario 10 d. Pasieniečiams saugoti sieną padeda Latvijos armija ir policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.