Popiežius: smurtas artimoje aplinkoje – „beveik šėtoniška“ problema

Popiežius Pranciškus smurtą artimoje aplinkoje praeitą savaitgalį pavadino „beveik šėtoniška“ problema ir prašė jo aukų, kurių skaičius per COVID-19 pandemiją išaugo, neprarasti orumo.

Popiežius Pranciškus.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 3:04 PM

Italijos televizijos sekmadienio vakarą transliuotoje specialioje laidoje pontifikas kalbėjo apie „didelį skaičių moterų, kurios namuose yra mušamos, patiria smurtą, net iš savo vyrų“.

Pranciškus laidoje kalbėjosi su keturiais žmonėmis, kurie neretai apibūdinami kaip „nematomi“ visuomenės, įskaitant minėto smurto aukas. Jie aptarė tokias problemas kaip smurtavimas, skurdas ir pandemijos pasekmės.

„Ši problema, mano akimis, yra beveik šėtoniška“, – sakė jis vienai iš pašnekovių – moteriai, kuri su vaikais turėjo bėgti iš namų nuo savo smurtaujančio vyro.

„Nes yra naudojamasi asmens, kuris negali apsiginti, silpnumu“, – kalbėjo jis.

Lygindamas skriaudžiamų moterų kančias su savo sūnaus Jėzaus Kristaus nukryžiavimą mačiusios jo motinos Marijos išgyvenimais, pontifikas patikino, kad ji niekada neprarado savo orumo.

Pataręs moteriai semtis stiprybės iš šio pavyzdžio, pontifikas tęsė: „Matau, kad tu turi daug orumo, nes jei būtum praradusi orumą, tavęs čia nebūtų.“

Dėl pandemijos šalims įvedus karantiną, kad būtų pažabotas užsikrėtimų skaičiaus augimas, smurto artimoje aplinkoje atvejų padaugėjo.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo sausio mėnesio Italijoje buvo nužudyta 112 moterų – daugiau nei pusė iš jų tapo savo tuometinių arba buvusių partnerių aukomis.

Popiežius Pranciškus jau ne pirmą kartą smerkia smurtą artimoje aplinkoje. Pernai šio pobūdžio nusikaltimus jis vadino „šventvagiškais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.