Nepaisant diplomatų išsiuntimo, Kremlius teigia norįs palaikyti dialogą su Vokietija

Nepaisant tarp Vokietijos ir Rusijos įsiplieskusios įtampos, susijusios su viena 2019 m. Berlyne įvykdyta žmogžudyste, Kremlius nori palaikyti dialogą su naujuoju Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu.

Vokietijos kancleris O. Sholzas ir Rusijos prezidentas V. Putinas.<br>lrytas.lt koliažas.
Vokietijos kancleris O. Sholzas ir Rusijos prezidentas V. Putinas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 3:37 PM

Tai antradienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“. „Tikimės, kad bus kontaktų“, – nurodė jis. Pasak D. Peskovo, Rusija vertina savo santykius su Vokietija ir yra suinteresuota jų plėtra.

Dvišalė įtampa įsiplieskė po to, kai Berlyno teismas iki gyvos galvos įkalino rusą, kuris buvo pripažintas kaltu dėl čečėnų kilmės gruzino nužudymo Berlyne 2019 m. rugpjūtį. Teismas pareiškė surinkęs įrodymų, kad nužudymą užsakė Rusijos valstybinės institucijos.

Paskelbus nuosprendį, Vokietija išsiuntė du Rusijos diplomatus, o pirmadienį Rusija savo ruožtu pripažino du Vokietijos diplomatus nepageidaujamais asmenimis. Maskva pasmerkė Berlyno teismo nuosprendį kaip politiškai motyvuotą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino O. Scholzą, kai šis prieš dvi savaites buvo išrinktas Vokietijos kancleriu. Tačiau abu politikai tarpusavyje dar nesikalbėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.