Prie Graikijos krantų nuskendus migrantų laiveliui žuvo žmogus, yra dingusiųjų

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba trečiadienį pranešė, kad prie Folegandro salos nuskendus migrantų laiveliui vienas migrantas žuvo, o dar dešimčių ieškoma.

Prie Graikijos krantų nuskendus migrantų laiveliui žuvo žmogus, yra dingusiųjų.  <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prie Graikijos krantų nuskendus migrantų laiveliui žuvo žmogus, yra dingusiųjų.  <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 12:55 PM

Neatpažinto vyro kūnas buvo rastas per besitęsiančią paieškos ir gelbėjimo operaciją, prasidėjusią laiveliui anksti trečiadienį nuskendus maždaug už 180 km į pietryčius nuo Atėnų.

Pakrančių sargybos duomenimis, 12 žmonių – tikriausiai irakiečiai – buvo išgelbėti ir nugabenti į netoliese esančią Tyros salą.

Dauguma gyvų likusių migrantų nurodė, kad iš pradžių valtyje buvo 32 žmonės, tačiau vienas atvykėlis teigė pareigūnams, kad jų buvo apie pusšimtį.

Pasak tarnybos, operacijoje dalyvauja keturi pakrančių apsaugos laivai, du kariškių sraigtasparniai ir karinis transportinis lėktuvas, penki pro šalį plaukę ir dar trys privatūs laivai.

„Gyvi likę žmonės pasiekė gelbėjimo valtį, pririštą prie laivelio. Tik du iš jų dėvėjo gelbėjimosi liemenę“, – valstybinei televizijai ERT sakė pakrančių sargybos atstovas Nikas Kokalas.

„Visuomet darome prielaidą, kad susiklostė blogiausias scenarijus – šiuo atveju, kad laivelyje buvo 50 žmonių“, – pridūrė jis.

Pakrančių apsaugos tarnyba nurodė, kad operacija buvo pradėta antradienį vakare, gavus pranešimą, kad sugedo migrantų laivo variklis ir kad į laivą ėmė sunktis vanduo.

Graikija yra tarp populiariausių migracijos į Europos Sąjungą kelių. Dauguma migrantų, bėgančių nuo konfliktų ir skurdo Azijoje, Artimuosiuose Rytuose bei Afrikoje ir norinčių pasiekti Graikiją, bando palaikiais laiveliais nuplaukti iš Turkijos į netoliese esančias Graikijos Egėjo jūros salas.

Tačiau sustiprinus patruliavimą ir pasirodžius pranešimams apie numanomą skubų atvykusiųjų deportavimą atgal į Turkiją, daug migrantų dabar bando plaukti ilgesniais maršrutais ir didesniais laivais.

Folegandro, vienos iš Kikladų pietinių salų, nėra įprastuose migrantus plukdančių kontrabandininkų maršrutuose.

Kiti laivai aplenkia Graikijos salas ir iš Turkijos pakrantės plaukia tiesiai į Italiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.