Svarbūs pokyčiai keliaujantiems į Švedija: reikalavimas įsigalios dar šį mėnesį

Visi užsieniečiai, norintys atvykti į Švediją, turės pateikti neigiamą COVID-19 testą, atliktą ne anksčiau kaip prieš 48 valandas, trečiadienį pranešė vyriausybė, ėmus didėti užsikrėtimų skaičiui.

Reikalavimas įsigalios gruodžio 28 dieną ir bus taikomas visiems vyresniems nei 12 metų amžiaus nepiliečiams.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Reikalavimas įsigalios gruodžio 28 dieną ir bus taikomas visiems vyresniems nei 12 metų amžiaus nepiliečiams.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-22 16:49

Reikalavimas įsigalios gruodžio 28 dieną ir bus taikomas visiems vyresniems nei 12 metų amžiaus nepiliečiams ir nerezidentams, įskaitant keliautojus iš ES ir kaimyninių Šiaurės šalių.

„Visi keliautojai, atvykę į Švediją, turės pateikti neigiamą testą dėl COVID-19 infekcijos, nepaisant to, iš kurios šalies atvykstama“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Toks sprendimas priimtas pareikalavus šalies Visuomenės sveikatos agentūrai „dėl didelio COVID-19 paplitimo visame pasaulyje ir paspartėjusio omikron atmainos plitimo greičio“.

Taip pat būtų taikomos tam tikros išimtys asmenims, kertantiems sieną darbo reikalais ir danams, vykstantiems per Švediją į Bornholmo salą – pavyzdžiui, skiepų įrodymas arba ne senesnis nei savaitės testas.

Antradienį kaimyninė Suomija taip pat paskelbė, kad nuo gruodžio 28 dienos bus reikalaujama neigiamų testų, taip pat ir iš paskiepytų ES keliautojų.

Omikrono atsiradimas jau paskatino kitas septynias ES valstybes nares – Portugaliją, Airiją, Kiprą, Latviją, Italiją, Graikiją ir Austriją – įvesti naujus ekstremalios situacijos apribojimus ir reikalauti, kad Europos keliautojai, net ir tie, kurie buvo paskiepyti, prieš įvažiuodami pateiktų neigiamus testus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.