Lenkijos akibrokštas: pareiškė, kad Vokietija ES siekia paversti „Ketvirtuoju Reichu“

Lenkijos valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis penktadienį pareiškė, kad Vokietija bando paversti Europos Sąjungą federaliniu „Vokietijos Ketvirtuoju Reichu“.

 Lenkijos valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Lenkijos valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-24 17:54

Kalbėdamas su kraštutinių dešiniųjų lenkų dienraščiu GPC, jis sakė, kad kai kurios šalys „neentuziastingai žiūri į Vokietijos Ketvirtojo Reicho kūrimą ES pagrindu“.

„Jei mes, lenkai, sutiktume su tokiu šiuolaikiniu paklusnumu, būtume įvairiais būdais degradavę“, – sakė J. Kaczynskis, kuris taip pat yra ministro pirmininko pavaduotojas.

Jis pridūrė, kad ES Teisingumo Teismas naudojamas kaip federalistinių idėjų „instrumentas“.

Lenkija jau kurį laiką nesutaria su Europos Sąjunga, ypač dėl teismų reformų, kurias PiS vykdo nuo 2015-ųjų.

ES trečiadienį paskelbė, kad imasi teisinių veiksmų prieš Lenkiją, ignoruojančią bloko įstatymus ir mažinančią savo teismų sistemos nepriklausomumą.

Tuo metu Lenkija apkaltino ES „biurokratiniu centralizmu“.

Anksčiau šį mėnesį Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vizito Varšuvoje metu ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad dabartinės Vokietijos vyriausybės parama ES federalizmui yra „utopiška ir todėl pavojinga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.