Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui žuvo 11 žmonių

Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui, žuvusiųjų skaičius penktadienį išaugo iki 11, tačiau daugybė kitų žmonių, tarp jų ir dešimtys vaikų, buvo išgelbėti, pranešė šalies pakrančių apsaugos tarnyba.

Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui žuvo 11 žmonių.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui žuvo 11 žmonių.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2021, 10:26 PM

Migrantus gabenęs laivas ketvirtadienio vakarą užplaukė ant seklumos į šiaurę nuo Graikijai priklausančios Antikityros salos.

Iki šiol buvo rasta vienuolika kūnų, o dar 90 saloje įstrigusių žmonių buvo išgelbėti per naktį, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Graikijos pakrančių apsaugos pareigūnas.

Tarp išgelbėtųjų – 27 vaikai, 11 moterų ir 52 vyrai.

„Paieškos ir gelbėjimo operacija tęsiasi, nes vis dar neaišku, kiek žmonių buvo valtyje prieš jai nuskęstant“, – sakė pareigūnas.

Tai antras apvirtęs laivas per kelias dienas. Prie Folegandro salos per nelaimę žuvo mažiausiai trys migrantai, dar trylika buvo išgelbėti.

Išgyvenusieji pateikė prieštaringų pasakojimų: kai kurie teigė, kad laive buvo 32 žmonės, o kiti mano, kad jų skaičius siekė apie 50, naujienų agentūrai AFP sakė pakrančių apsaugos pareigūnas.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra nurodė, kad incidentas prie Folegandro salos iki šiol buvo masiškiausias šiais metais Egėjo jūroje.

„Šis laivo sudužimas yra skausmingas priminimas, kad žmonės ir toliau leidžiasi į pavojingas keliones ieškodami saugumo“, – sakė JT agentūros atstovo Graikijoje padėjėjas Adriano Silvestri.

JT skaičiuoja, kad bandydami pasiekti Europą nuo šių metų sausio iki lapkričio jūroje žuvo arba dingo daugiau nei 2,5 tūkst. žmonių.

Beveik milijonas žmonių, daugiausia pabėgėlių iš Sirijos, atvyko į Europos Sąjungą 2015 metais, kai persikėlė į Graikijos salas netoli Turkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.