Varšuva: į Lenkiją iš Baltarusijos nelegaliai patekti šiemet mėgino beveik 40 000 migrantų

Kone 40 tūkst. migrantų 2021 metais mėgino neteisėtai patekti į Lenkiją iš Baltarusijos teritorijos, penktadienį pranešė lenkų pasienio tarnyba.

Migrantai Baltarusijos pasienyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Migrantai Baltarusijos pasienyje.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2021, 12:24 PM

„Vakar 23 val. 12 min. Lenkijos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirsti mėgino 26 žmonės. Šį mėnesį tokių bandymų buvo 1,5 tūkst., o nuo metų pradžios – 39,5 tūkst.“, – sakoma tarnybos pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

Šiemet iš Baltarusijos per Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos sieną į ES pateko keletas tūkstančių migrantų, daugiausia – iš Irako. Lietuvoje ir Lenkijoje dėl migracijos krizės pasienyje įvesta ekstremalioji padėtis, buvo tiesiamos pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta pasienio apsauga, siekiant užkirsti kelią nelegalių migrantų srautui iš Baltarusijos.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Tarptautinei bendrijai griežtai sureagavus į gegužės pabaigoje įvykusį incidentą, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas „Ryanair“ keleivinis lėktuvas ir suimtas juo skridęs baltarusių opozicijos veikėjas, autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad nuo šiol Vakarų šalys pačios vykdys narkotikų kontrabandos ir nelegalios migracijos kontrolę.

„Mes sulaikydavome narkotikus ir migrantus – dabar patys juos valgysit ir gaudysit“, – sakė A. Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.