Graikija kritikuoja Turkiją dėl besitęsiančios neteisėtos migracijos

Po to, kai pastarosiomis dienomis Egėjo jūroje nuskendo mažiausiai 30 migrantų, Graikijos vyriausybė sukritikavo Turkiją nesiimant veiksmų nelegaliai migracijai pažaboti.

Migrantai Graikijoje.<br>Retuters/Scanpix nuotr.
Migrantai Graikijoje.<br>Retuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-25 13:53

Šeštadienį Graikijos pakrančių apsauga paskelbė, kad be žinios dingo dešimtys migrantų.

„Žmonių gabentojų gaujos nevaržomai tęsia savo veiklą. Jie yra žudikai“, – Graikijos laivybos ministras Giannis Plakiotakis pareiškė savo šalies televizijai.

Anot jo, Turkija nesugeba užkirsti kelio migrantų laivų kelionėms, o jų gabentojai naudoja senus ir pavojų keliančius laivus, kuriuose nėra gelbėjimo įrangos.

Po to, kai prie Paroso salos apvirto migrantų valtis, Graikijos žvejai ir pakrančių apsauga penktadienio naktį vandenyje rado 16 kūnų.

Dar 11 migrantų ketvirtadienį paskendo į šiaurės vakarus nuo Kretos, o 90 žmonių sugebėjo pasiekti krantą.

Trečiadienį paskendo trys migrantai, kai prie Folegandros salos Egėjo jūroje nuskendo dar viena valtis. Žuvusiųjų skaičius gali padidėti, nes dešimtys žmonių dingo be žinios.

Nelaimės dažnai nutinka migrantams bandant iš Turkijos laivais nuplaukti į žemyninę Graikiją ar Italiją ir taip išvengti ilgalaikio sulaikymo Graikijos salose esančiose pabėgėlių stovyklose.

Tačiau per ilgas keliones jūra dažnai sugenda valčių varikliai ir joms tenka dreifuoti per dideles bangas blogomis oro sąlygomis.

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba skaičiuoja, kad pastaraisiais mėnesiais iš Turkijos į Italiją galėjo nuplaukti apie 11 tūkst. neteisėtų migrantų. Tačiau nežinoma, kiek žmonių paskendo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.