Konstantinopolio patriarchui Baltramiejui I nustatyta COVID-19

Konstantinopolio ekumeniniam patriarchui Baltramiejui I nustatyta koronavirusinė infekcija, bet 250 mln. pasaulio ortodoksų krikščionių dvasinio lyderio būklė yra gera, penktadienį pranešė jo atstovai.

Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus I.<br>Pool/Cover Images/Scanpix nuotr.
Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus I.<br>Pool/Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2021, 11:14 AM

81-erių patriarchas pastaraisiais mėnesiais nesveikavo.

Stambule reziduojančiam Baltramiejui I lapkritį Niujorke buvo atlikta operacija širdies kraujagyslių stentui įstatyti. Spalį jis buvo vienai nakčiai paguldytas į ligoninę, kai atskrido į Vašingtoną susitikti su JAV prezidentu Joe Bidenu.

Patriarchui atliktas COVID-19 testas davė teigiamą rezultatą per įprastą sveikatos patikrinimą Stambule, nurodė jo biuras.

„Jo Šventenybei, kuris yra visiškai paskiepytas, šiuo metu pasireiškia lengvi simptomai, bet jo bendra būklė yra gera“, – sakoma per „Facebook“ paskelbtame pranešime.

1991 metais patriarchu išrinktas Baltramiejus aktyviai pasisakydavo už aplinkos apsaugą ir stengėsi stiprinti ortodoksų ryšius su musulmonais ir katalikais.

2013 metais jis dalyvavo ceremonijoje, per kurią Katalikų Bažnyčios vadovo pareigas oficialiai perėmė popiežius Pranciškus. Baltramiejus tapo pirmuoju tai padariusiu ekumeniniu patriarchu nuo 1054 metais įvykusio Krikščionių Bažnyčios skilimo į Rytų ir Vakarų Bažnyčias (schizmos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.