Popiežius Pranciškus paragino žmones būti kuklius

Penktadienio naktį, per Šv. Kalėdų nakties homiliją Šv. Petro bazilikoje, popiežius Pranciškus kalbėjo apie kuklumo dorybes, praneša naujienų agentūra dpa.

Popiežius Pranciškus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-25 10:07

„Neraudokime dėl didybės, kurios neturime. Nustokime skųstis ir nebūkime godūs, nes dėl godumo būname nepatenkinti, – sakė pontifikas. – Kalėdos yra tas laikas, kai kiekvienas iš mūsų turime rasti drąsos nusiimti savo šarvus, atsisakyti savo vaidmenų spąstų, savo socialinio pripažinimo ir šio pasaulio blizgesio ir turime būti kuklūs.“

Savo kalboje popiežius pabrėžė, kad Bažnyčia privalo padėti skurstantiems ne tik materialiai, bet ir dvasiškai, emociškai ir morališkai.

„Tie, kurie alkani duonos, ir tie, kurie alkani prasmės, yra vienodai skurdūs. Bažnyčia turi ištiesti pagalbos ranką dėl bet kokios nepritekliaus formos. Bažnyčia turi skelbti Evangeliją visiems, nes visi esame vargšai, visi vienaip ar kitaip esame nepasiturintys. Tačiau Bažnyčia taip pat ištiesia ranką skurstantiems, nes mums jie reikalingi: mums reikalingas jų balsas, jų dalyvavimas, jų klausimai ir jų kritika“, – teigė popiežius.

Popiežius Šv. Kalėdų nakties mišias jau antrus metus iš eilės laikė pandemijos apribojimų sąlygomis. Jose lankėsi 1,5 tūkst. tikinčiųjų, kurie dėvėjo veido kaukes ir laikėsi saugaus atstumo vieni nuo kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.