Ukrainos prezidentas regioninio saugumo situaciją aptarė su JAV atstovais

Penktadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo konferencijos metu kalbėjosi su 20 JAV Senato ir Kongreso narių, su kuriais aptarė įtampą pasienyje su Rusija, rašo „The Independent“.

V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-25 15:53

Ukrainos lyderis ir JAV politikai kalbėjosi apie saugumo situaciją po to, kai Rusija sutelkė karines pajėgas prie sienos su Ukraina. Ukrainos pajėgos prieš Rusijos remiamus separatistus šalies rytuose kariauja nuo 2014 m.

Prezidento spaudos tarnyba paskelbė, kad JAV įsitraukimas itin svarbus, siekiant taikaus situacijos sprendimo. V. Zelenskis sakė, kad „šiuo metu labiau nei bet kada anksčiau ryžtingi veiksmai daug svarbesni už žodžius“.

Prezidentas sakė, kad jo tikslas yra kraujo praliejimo Rytų Ukrainoje nutraukimas, o taika Europoje neįsivaizduojama tol, kol tęsiasi karas Donbase.

V. Zelenskis ir JAV atstovai taip pat aptarė naujų sankcijų prieš Kremlių galimybę ir Vašingtono paramą Kijevo euro-atlantinės integracijos siekiams bei Ukrainos įstojimo į NATO perspektyvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.