Šiaurės Korėjoje prasidėjo svarbus politinis suvažiavimas

Šiaurės Korėjoje pirmadienį prasidėjo svarbus politinis suvažiavimas, per kurį bus apžvelgti kai kurie ankstesni projektai ir aptartos naujos priemonės, tęsiantis COVID-19 pandemijai ir sąstingiui diplomatiniame procese su Jungtinėmis Valstijomis.

Šiaurės Korėjoje pirmadienį prasidėjo svarbus politinis suvažiavimas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjoje pirmadienį prasidėjo svarbus politinis suvažiavimas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2021, 8:44 AM

Valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) antradienį informavo, kad valdančiosios Darbininkų partijos Centro komiteto plenumui pirmininkavo šalies lyderis Kim Jong Unas. Jokių jo pasisakymų nebuvo paskelbta.

Per posėdį buvo patvirtinta suvažiavimo darbotvarkė, kurios detalių nepateikiama, ir pradėti aptarinėti jos punktai, rašo KCNA.

Pranešime sakoma, kad per suvažiavimą bus apžvelgti šių metų svarbiausi politiniai sprendimai ir bus sprendžiama „dėl strateginių ir taktinių priemonių bei praktinių uždavinių, siekiant dinamiškai nukreipti mūsų partijos ir liaudies kovą, žengiant į naują socializmo statybos plėtros laikotarpį, į naują pergalės etapą“.

 

Valdančiosios partijos Centro komiteto plenumas yra vienas aukščiausių sprendimus priimančių organų Šiaurės Korėjoje. Kim Jong Unas per ankstesnius renginius yra paskelbęs savo nuostatų dėl santykių su Jungtinėmis Valstijomis ir Pietų Korėja, taip pat naujienų apie savo šalies branduolinę programą.

Kol kas nežinoma, kiek truks šią savaitę prasidėjęs suvažiavimas. 2019 metų plenumas vyko keturias dienas.

Susitikimas vyksta minint Kim Jong Uno valdymo dešimtmetį. Po jo tėvo ir ilgamečio šalies vadovo Kim Jong Ilo mirties 2011 metų gruodį Kim Jong Unas sutelkė savo rankose absoliučią valdžią ir sustiprino Šiaurės Korėjos branduolinį bei raketų arsenalus. Šalies ekonomikai skaudžiai smogė koronaviruso pandemija, Jungtinių Tautų sankcijos ir prastas valdymas, bet nedaugelis ekspertų vis dar abejoja Kim Jong Uno vaidmeniu Pchenjano valdžios hierarchijoje.

 

Po virtinės branduolinių ir raketų bandymų 2016–2017 metais Kim Jong Unas dalyvavo keliuose istoriniuose susitikimuose su tuomečiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir tarėsi su juo dėl Šiaurės Korėjos karinių arsenalų ateities. Šios derybos subliūško 2019 metais, nepavykus susitarti, kiek turi būti sušvelnintos sankcijos Šiaurės Korėjai, kad Pchenjanas imtųsi dalinės denuklearizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.