Buvusi Pietų Korėjos prezidentė, suteikus malonę, paleista iš kalėjimo

Praleidusi beveik penkerius metus kalėjime buvusi Pietų Korėjos prezidentė Park Geun Hye vėl laisva.

Praleidusi beveik penkerius metus kalėjime buvusi Pietų Korėjos prezidentė Park Geun Hye vėl laisva.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Praleidusi beveik penkerius metus kalėjime buvusi Pietų Korėjos prezidentė Park Geun Hye vėl laisva.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2021, 1:38 PM

Už korupciją ir piktnaudžiavimą valdžia nuteista 20 metų kalėti, buvusio diktatoriaus Park Chung Hee dukra buvo įtraukta į beveik 3 100 nusikaltėlių sąrašą, kuriems praėjusią savaitę vyriausybė suteikė ypatingą malonę.

69 metų konservatyvi politikė gavo „malonės pažymėjimą“ penktadienio vidurnaktį vienoje Seulo ligoninėje, pranešė Pietų Korėjos žiniasklaida. Ten ji buvo perkelta iš kalėjimo gydytis įvairių negalavimų.

Park paleidimas yra prieštaringas. Kelios pilietinės organizacijos, įskaitant Korėjos profesinių sąjungų konfederaciją (KCTU), šią savaitę protestavo prie prezidento Moon Jae In biuro ragindamos atšaukti šį sprendimą.

Moon Jae In, socialinis liberalas, pateisino Park ankstyvą paleidimą iš dalies dėl jos silpnos sveikatos, bet taip pat sakė, kad malone siekiama skatinti „nacionalinę harmoniją“.

2012 metais Park tapo pirmąja moterimi, išrinkta šalies prezidente. Eidama pareigas ji buvo įtraukta į didelį korupcijos skandalą. Konstitucinis Teismas 2017 metų kovą ją nušalino nuo pareigų. Tą patį mėnesį ji buvo suimta ir vėliau jai pateikti kaltinimai.

Park iš pradžių buvo skirta 24 metų laisvės atėmimo bausmė. Ji visada neigė kaltinimus. Be to, ji buvo nuteista penkeriems metams kalėjimo atskirame teismo procese dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Praėjusiais metais kelios Park iškeltos bylos buvo sujungtos ir ji buvo teisiama iš naujo. Tuomet, šių metų sausį, Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Park skirtą 20 metų kalėjimo bausmę. Iš viso pastaruoju metu jai skirtos bausmės siekė 22 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.