A. Faucis viliasi, kad gyvenimas JAV normalizuosis jau vasarį ar kovą

Jei daugiau amerikiečių pasiskiepys, gyvenimas JAV gali kiek susinormalizuoti jau vasarį ar kovą, sekmadienį pareiškė žinomiausias šalies imunologas.

JAV imunologas Anthony Faucis.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
JAV imunologas Anthony Faucis.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-03 10:34, atnaujinta 2022-01-03 13:37

Tikimasi, kad užtektinai žmonių pasiskiepys ir „infekcijų omikron atmaina skaičiai sumažės iki nedidelio lygio ir mums pavyks jį palaikyti pakankamai žemą, kad jis netrikdytų mūsų visuomenės, ekonomikos ir gyvenimo būdo“, televizijos stoties „ABC News“ laidai „This Week“ sakė Anthony'is Faucis.

„Tikiuosi, kad atėjus vasariui ir kovui būsime pasiekę tokį kontrolės lygį“, – pridūrė imunologas ir nurodė nesiimąs nieko prognozuoti, o tik reiškiąs asmeninę viltį.

Pandemija JAV dėl omikron pastaruoju metu įsismarkavo ir dabar čia kiekvieną parą nustatoma po daugiau nei 300 tūkst. infekcijos atvejų. Nepaisant visko, A. Faucis pažymėjo, kad, anot naujų duomenų, omikron sukelia lengvesnę ligą, nei kitos žinomos viruso atmainos.

„Atsižvelgiant į didelį užsikrėtimų skaičių, nepastebėjome jį paprastai lydinčio hospitalizacijų šuolio, – kalbėjo imunologas. – Hospitalizacijų rodikliai paprastai kiek vėluoja. Tačiau vis vien manau, kad esama ženklų, jog šis virusas yra mažiau patogeniškas.“

„Viliamės, kad būtent taip ir yra“, – teigė Nacionalinio alergijos ir užkrečiamųjų ligų instituto vadovas A. Faucis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.