Buvęs Čekijos karys nuteistas kalėti 21 metams už dalyvavimą Ukrainos konflikte

Čekijos teismas nuteisė buvusį karį, kovojusį prorusiškų separatistų pusėje Rytų Ukrainoje, kalėti 21 metus už dalyvavimą teroristinės organizacijos veikloje užsienyje. Vyras neatvyko į teismą išklausyti antradienį priimto nuosprendžio, nes jis, kaip manoma, yra Ukrainoje, kur turi šeimą, pranešė naujienų agentūra ČTK.

Grotos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Grotos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 10:29 PM

Buvusiam kariui buvo pateikti kaltinimai nuo 2014 metų birželio iki mažiausiai 2018 metų gegužės mėnesio kovojus vadinamosios Donecko liaudies respublikos pusėje, kurios nepripažįsta jokia nacionalinė vyriausybė.

Gynyba neigė visus kaltinimus, kaltindama prokuratūrą, kad keldama bylą ji pirmiausia rėmėsi socialinių tinklų ir laikraščių pranešimais.

JT skaičiavimais, kovose tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų Rytų Ukrainos separatistų iki šiol žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių.

JAV ir Europos Sąjunga Rusijai įvedė sankcijas už jos vaidmenį konflikte, taip pat už Krymo pusiasalio aneksiją 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.