Jungtinėse Valstijose per parą nustatyta daugiau kaip 1 mln. koronaviruso atvejų

Plintant koronaviruso omikron atmainai, JAV medikai pastarąją parą nustatė daugiau kaip 1 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų. Kaip rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys, tai didžiausias naujų atvejų skaičiaus paros prieaugis nuo pandemijos pradžios.

Koronavirusas JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-04 09:29, atnaujinta 2022-01-04 09:32

Ankstesnis antirekordas buvo užfiksuotas paskutinę gruodžio dieną, tada medikai diagnozavo apie 590 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Skelbiami duomenys gali neatspindėti realios padėties, kadangi daugelis amerikiečių testuojasi namuose ir nepraneša rezultatų statistiką tvarkančioms žinyboms, pažymi naujienų agentūra „Bloomberg“.

Nuo pandemijos pradžios Jungtinėse Valstijose nustatyta daugiau kaip 56 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, jo aukomis tapo per 820 tūkst. infekuotųjų.

Dėl sergamumo protrūkio gruodžio mėnesį šalyje buvo atšaukiami lėktuvų skrydžiai, uždaromos mokyklos ir biurai, buvo perpildytos ligoninės, sutriko tiekimo grandinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.