Kijeve būgštaujama, kad migrantai gali sukelti pavojų beviziam režimui tarp Ukrainos ir ES

Migrantų srautas iš Baltarusijos į Ukrainą gali sukelti pavojų beviziam režimui su Europos Sąjungos šalimis. Tai pareiškė Ukrainos valstybinės migracijos tarnybos vadovė Natalija Naumenko.

Kijeve būgštaujama, kad migrantai gali sukelti pavojų beviziam režimui tarp Ukrainos ir ES.<br>123rf.com nuotr.
Kijeve būgštaujama, kad migrantai gali sukelti pavojų beviziam režimui tarp Ukrainos ir ES.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 12:32 PM

„Mes visi suprantame, kad šių migrantų kelionės tikslas – ne Ukraina, o ES šalys. Esama tam tikros rizikos, susijusios su šia situacija, pavyzdžiui, tai rizika prarasti bevizį režimą dėl nekontroliuojamos migracijos iš Ukrainos. O kaip tik tai yra viena iš bevizio režimo nutraukimo sąlygų“, – sakė N. Naumenko antradienį paskelbtame interviu naujienų agentūrai „RBK-Ukraina“.

Anot pareigūnės, kol kas ši migracijos krizė aplenkia Ukrainą. „Nors iš tikrųjų Ukrainos geografinė padėtis yra patraukli migracijos srautams, kadangi tai gana greitas ir pigus kelias iš Rytų į Vakarus, ypač turint omenyje didelį „skaidrių“ sienų skaičių“, – teigė N. Naumenko.

Ji pabrėžė, jog žinyba „nuolat aktyvina kovą su nelegalia migracija, ir ne tik iš Baltarusijos, ir laiko tai viena iš prioritetinių savo veiklos krypčių“. „Apskritai mes kol kas nepastebime, kad būtų smarkiai išaugusi tiek teisėta, tiek neteisėta migracija į Ukrainą“, – sakė N. Naumenko.

Bevizis režimas tarp Ukrainos ir US galioja nuo 2017 metų birželio 11 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.