Lenkijos angliakasiai blokuoja anglių tiekimą jėgainėms, reikalaudami didinti atlyginimus

Lenkijos didžiausios anglių kasyklos darbuotojai antradienį blokavo iškastinio kuro tiekimą valstybinėms jėgainėms, reikalaudami darbo užmokesčio didinimo, atsižvelgiant į vartotojų kainų augimą.

 Lenkijos angliakasiai blokuoja anglių tiekimą jėgainėms, reikalaudami didinti atlyginimus.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Lenkijos angliakasiai blokuoja anglių tiekimą jėgainėms, reikalaudami didinti atlyginimus.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 11:25 PM

Grupės protestuotojų stabdė iš Halembos ir kitų Lenkijos anglių kasyklų grupei „Kompania Weglowa“ priklausančių įmonių išvažiuojančius traukinius šalies pietuose esančiame pramoniniame Silezijos regione. Jie reikalavo didinti darbo užmokestį už darbą savaitgaliais ir aiškiai įsipareigoti šiemet didinti atlyginimus, reaguojant į infliaciją, kuri lapkritį šalyje siekė 7,7 procento. Angliakasiai taip pat protestavo prieš pigesnių anglių importą iš Rusijos.

Iš Lenkijos anglių kasyklų kasdien išvažiuoja iki 40 anglių prikrautų geležinkelio sąstatų.

Angliakasių protesto akcija turėtų trukti dvi dienas. Ji gali paveikti elektros gamybą valstybinėse jėgainėse, pagaminančiose didžiąją dalį Lenkijos sunaudojamos energijos. Tačiau pirkėjai vis dar gali įsigyti anglių namams šildyti.

Kalnakasybos įmonė sako, kad yra pasiruošusi kalbėtis per tarpininką, kuris dar nepaskirtas.

Valstybinė įmonė šiemet turėtų pagaminti daugiau nei 23 mln. tonų anglių – mažiau nei 2020 metais, kai buvo iškasta 24,5 mln. tonų.

Lenkijoje beveik 70 proc. energijos yra išgaunama iš anglių, nors taip pat pereinama prie atsinaujinančių energijos šaltinių – daugiausia statomos saulės ir vėjo jėgainės. Anglių pramonė yra tradiciškai vienas daugiausiai darbo vietų sukuriančių sektorių Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.