Visoje Vokietijoje prieš COVID-19 priemones protestavo per 20 tūkst. žmonių

Pirmadienio vakarą įvairiose Vokietijos vietose prieš COVID-19 priemones protestavo daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Protestas prieš COVID-19 valdymo priemones Berlyne.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Protestas prieš COVID-19 valdymo priemones Berlyne.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 8:57 AM

Nors apie daugelį šių protestų iš anksto buvo pranešta pareigūnams, kadangi to reikalauja šalies įstatymai, kelios akcijos buvo nesankcionuotos.

Pastarosiomis savaitėmis pagrindiniu demonstracijų tašku tapo Meklenburgo-Pomeranijos žemė, kur pirmadienį 20-yje skirtingų miestų protestavo beveik 10 tūkst. žmonių, nurodė policija. Pareigūnų skaičiavimu, Rostoko miesto centru žygiavo keli tūkstančiai žmonių. Šis protestas turėjo leidimą su sąlyga, kad jo dalyviai dėvėtų burną ir nosį dengiančias kaukes, tačiau daugelis tokio reikalavimo nepaisė.

Dar vieno didelio protesto būta pietinės Bavarijos žemės mieste Nuremberge. Čia, anot policijos, į protesto akciją susirinko beveik 3 tūkst. žmonių. Kiti Bavarijoje pirmadienį vykę su pandemija susiję protestai apima 900 žmonių akciją Ansbache ir apie 800 žmonių demonstraciją Bairoite.

Protestai, be kita ko, taip pat vyko Berlyną supančioje Brandenburgo žemėje. Demonstracijoje jos sostinėje Potsdame dalyvavo keli šimtai žmonių. Taip pat pranešta apie ten vykusį kontrprotestą, kuriame dalyvavo ir šio miesto meras Mike'as Schubertas, tačiau policija duomenų apie jame dalyvavusių žmonių skaičių nepateikė.

Be kasdienio gyvenimo ribojimų protestuotojai daugiausiai buvo nusiteikę prieš planuojamą privalomą gyventojų skiepijimą, kurį palaiko Vokietijos koalicinė vyriausybė. Atitinkamą rekomendaciją pateikė šalies oficiali etikos komisija. Čia šiuo metu jau galioja medikų skiepijimo prievolė.

Vokietijos vakcinacijos rodiklis šiuo metu siekia 71 proc. Daugelis dvi dozes gavusių gyventojų jau skiepijasi ir stiprinamąja doze, tačiau dar visiškai nepaskiepyta daugiau nei ketvirtadalis šalyje gyvenančių žmonių. Tai apima jaunesnius nei 5 m. vaikus, kurie skiepytis nuo COVID-19 dar negali.

Nepasiskiepiję asmenys šalyje patiria reikšmingų kasdienio gyvenimo suvaržymų. Jie, be kita ko, negali patekti į daugelį parduotuvių ir laisvalaikio įstaigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.