„Facebook“ užblokavo Lenkijos ultradešiniųjų partijos paskyrą

Socialinis tinklas „Facebook“ trečiadienį dėl informacijos apie COVID-19 ir kitų taisyklių pažeidimų užblokavo Lenkijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Konfederacja“ paskyrą – populiariausią politinės jėgos puslapį šalyje.

Facebook<br>M.Patašiaus nuotr.
Facebook<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 7:27 PM

„Konfederacja“ paskyra turėjo apie 670 tūkst. sekėjų – gerokai daugiau nei dvi pagrindinės Lenkijos politinės jėgos: valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) ir opozicinis judėjimas „Pilietinė platforma“ (KO).

„Tikime, kad žmonėms reikia suteikti balsą, bet tuo pat metu norime pasirūpinti, kad visi „Facebook“ vartotojai būtų saugūs“, – pareiškė „Facebook“ savininkės „Meta“ vienas atstovas.

„Pašalinome „Konfederacja“ „Facebook“ puslapį, nes jame buvo ne kartą skelbiamas turinys, pažeidžiantis mūsų Bendruomenės taisykles, konkrečiai – žalingos dezinformacijos apie COVID-19 ir neapykantą kurstančios kalbą politiką“, – pridūrė jis.

Partijos lyderis Krzysztofas Bosakas šį žingsnį pavadino „absurdišku“ ir teigė, kad jo partijai nebuvo pateiktas „joks pateisinimas dėl šio pašalinimo“.

2018 metais įkurta „Konfederacja“ turi 11 parlamento narių.

Jų „Facebook“ puslapyje buvo dalijamasi įvairiais teiginiais, susijusiais su COVID-19 pandemija.

Skaitmeninių technologijų sritį kuruojantis ministrų kabineto pareigūnas Januszas Cieszynskis pareiškė, kad internete turi būti leidžiama reikšti „įvairias nuomones“.

J. Cieszynskis pabrėžė sutinkantis, kad platformos turi saugoti savo vartotojus nuo dezinformacijos, „tačiau tai visai kas kita nei uždrausti teisėtą politinę partiją, neskelbiančią tokio turinio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.