Haityje gauja nužudė du žurnalistus

Haičio sostinės Port o Prenso pakraštyje gauja ketvirtadienį nužudė du žurnalistus, pranešė radijo stotis, kurioje dirbo viena iš aukų.

Gaujos Haityje pastaruoju metu pradėjo veikti ir už skurdesnių Port o Prenso rajonų ribų.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Gaujos Haityje pastaruoju metu pradėjo veikti ir už skurdesnių Port o Prenso rajonų ribų.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 8:07 AM

Wilguensas Louissaint'as ir Amady Johnas Wesley žuvo per susišaudymą, „Radio Ecoute FM“ sakė naujienų agentūrai AFP.

Trečiam žurnalistui, kuris tuo metu buvo kartu su jais, pavyko pabėgti.

„Griežčiausiai smerkiame šį nusikalstamą ir barbarišką aktą“, – pareiškė radijo „Radio Ecoute FM“, kuriame dirbo A. J. Wesley, generalinis direktorius Francky Attisas.

Jo pareiškime smerkiamas „rimtas išpuolis prieš teisę į gyvybę“ ir prieš „žurnalistų galimybę laisvai verstis savo profesija šioje šalyje“.

„Radio Ecoute FM“, įsikūręs didelę haitiečių bendruomenę turinčiame Kanados Monrealio mieste, paprašė Haičio vyriausybės „elgtis atsakingai ir sudaryti visiems palankias saugumo sąlygas“.

Gaujos Haityje pastaruoju metu pradėjo veikti ir už skurdesnių Port o Prenso rajonų ribų.

12-ajame Labulio rajone, kur ketvirtadienį dirbo tie trys žurnalistai, dėl teritorijos kontrolės nuožmiai kaunasi kelios ginkluotos grupuotės.

Per šį rajoną galima pasiekti pietinę šalies pusę, ir tai yra vienintelė alternatyva pagrindiniam keliui, nuo birželio kontroliuojamam vienos įtakingiausių Haičio gaujų.

Prieš pusmetį tuometis prezidentas Jovenelis Moise'as buvo nužudytas savo privačioje rezidencijoje Port o Prense. Tas įvykis dar labiau pagilino politinę ir saugumo krizę šalyje.

Port o Prense įsikūrusio Žmogaus teisių analizės ir tyrimų centro duomenimis, pernai šalyje patvirtinta mažiausiai 950 pagrobimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.