Honkonge po gimtadienio vakarėlio teko karantinuotis dešimtims politikų

Honkonge penktadienį dešimtims aukšto rango pareigūnų ir įstatymų leidėjų buvo liepta karantinuotis, išplitus koronaviruso protrūkiui, aptiktam po gimtadienio vakarėlio, kuriame sudalyvavo daug miesto politinio elito atstovų.

 Gimtadienis.<br> 123rf nuotr.
 Gimtadienis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 2:10 PM

Politikai turės 21 dieną izoliuotis specialiose patalpose. Ši žinia sukėlė nepatogumų valdžiai, „tik patriotų“ sudėties vietos parlamentui turint susirinkti į pirmąjį posėdį jau ateinančią savaitę.

Aukšto rango valdininkai, įskaitant miesto policijos ir imigracijos tarnybų vadovus bei 19 įstatymų leidėjų, buvo tarp 170 žmonių, kurie vėlai pirmadienį dalyvavo Kinijos pagrindinės teisėkūros institucijos nario Witman Hungo gimtadienio vakarėlyje.

Po to renginio buvo preliminariai nustatytas vienintelis COVID-19 atvejis, todėl ketvirtadienį iš pradžių buvo liepta karantinuotis keliems žmonėms, kaip manoma, turėjusiems artimų kontaktų su užsikrėtusiuoju.

Tačiau penktadienį medicinos tarnybų inspektoriai tokį nurodymą pritaikė ir visiems likusiems dalyviams, antram asmeniui sulaukus teigiamo testo rezultato.

„Visiems vakarėlyje dalyvavusiems žmonėms turi būti taikomas karantinas“, – sakė Honkongo sveikatos apsaugos centro pareigūnė Chuang Shuk-kwan.

Institucija nepatikslino, kurie dalyviai izoliuosis karantino stovykloje.

Tačiau vyriausybė anksčiau patvirtino, kad tapų bare, kur buvo švenčiamas gimtadienis, apsilankė 13 aukšto rango pareigūnų ir 19 įstatymų leidėjų.

„Šiuo metu karantino centre turime daugiau nei 60 žmonių, o procesas dar nebaigtas“, – sakė sveikatos apsaugos pareigūnas Edwinas Tsui.

Vienas iš įstatymų leidėjų, užkietėjęs nacionalistas Juniusas Ho, praėjus dviem dienoms po vakarėlio susitiko anapus sienos su Kinijos vyriausiuoju pareigūnu, atsakingu už Honkongo politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.