Londone į ligonines padėti medikams siunčiami kariai

Į Jungtinės Karalystės sostinės ligonines bus siunčiami kariai, turintys kompensuoti darbuotojų trūkumą kilus koronaviruso atmainos omikron atvejų protrūkiui, penktadienį pranešė šalies Gynybos ministerija.

 Koronavirusas Londone.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Koronavirusas Londone.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 5:03 PM

Prie sveikatos apsaugos darbuotojų sostinėje, kur pastaruoju metu ypač šoktelėjo koronaviruso atvejų skaičius ir ligoninėse masiškai trūksta darbuotojų, prisijungs maždaug 400 ginkluotųjų pajėgų narių.

„Mūsų ginkluotųjų pajėgų vyrai ir moterys vėl ateina į pagalbą savo atsidavusiems kolegoms NHS (Nacionalinėje sveikatos priežiūros tarnyboje), dirbdami išvien, kad apsaugotų tautą nuo COVID-19“, – sakė gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

„Per šią pandemiją jie ne kartą įrodė savo vertę, vairuodami greitosios pagalbos automobilius, skiepydami ar padėdami ligoniams ligoninėse. Jie turėtų didžiuotis savo indėliu į šias tikrai nacionalines pastangas“, – kalbėjo jis.

Ministerija nurodė, kad į ligonines siunčiama 40 karo medikų ir 160 bendrosios tarnybos karių.

Jungtinėje Karalystėje antradienį buvo registruotas rekordinis paros užsikrėtimo atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios – 218 724.

Nors mirčių ir pacientų, kuriems reikia plaučių vėdinimo aparatų, skaičius išlieka stabilus, sveikatos apsaugos sistema patiria spaudimą, nes daugeliui jos darbuotojų testais patvirtinta koronavirusinė infekcija ir jie privalo izoliuotis.

NHS konfederacijos vadovo Matthew Tayloro teigimu, šiuo metu į darbą nevaikšto keli tūkstančiai NHS darbuotojų, todėl „200 papildomų žmonių mums turėtų pagelbėti, tačiau tai yra labai mažas skaičius, ir padėtis išliks labai sudėtinga“. 

JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas antradienį sakė, kad dėl personalo trūkumo ligoninės dirba „karo režimu“, daugybė ligoninių valdančių fondų skelbia apie kritinę situaciją, o tai reiškia, kad gali iškilti grėsmė svarbiausioms sveikatos priežiūros paslaugoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.