Brazilijoje nugriuvus uolai žuvo mažiausiai 7 žmonės

Brazilijoje ant trijų turistus plukdžiusių laivelių nugriuvus uolai, žuvo mažiausiai septyni žmonės, o dar trys laikomi dingusiais, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Brazilijoje nugriuvus uolai žuvo mažiausiai 7 žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijoje nugriuvus uolai žuvo mažiausiai 7 žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2022, 9:17 AM

Gelbėtojų komandos, įskaitant narus ir karinio jūrų laivyno narius, nuskubėjo prie Furnaso tvenkinio Minas Žeraiso valstijoje, kur turistai galėjo tik bejėgiškai stebėti, kaip nuo tarpeklio skardžio atitrūksta ir ant trijų laivelių nukrenta didžiulis uolos gabalas.

Naujausiais oficialiais duomenimis, žuvo septyni ir dingo dar trys žmonės, šeštadienio vakarą pranešė Minas Žeraiso ugniagesių tarnybos atstovas Pedro Aihara.

Dar 32 žmonės buvo sužeisti; devynis iš jų reikėjo hospitalizuoti.

Turistai prie Furnaso tvenkinio, susidariusio pastačius hidroelektrinės užtvanką, atvyksta pasižiūrėti jo žalius vandenis supančių uolų, skardžių, urvų ir krioklių.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintuose vaizdo įrašuose matyti, kaip uola užgriūva ant laivelių. Kitame įraše, padarytame minutė prieš tragediją, keli žmonės įspėja, kad „krinta daug akmenų“, ir šaukia žmonėms kituose laiveliuose atsitraukti nuo skardžio.

Pastarosiomis dienomis Brazilijos pietryčiuose smarkiai lijo ir tai galėjo iš dalies nulemti tragediją, nurodė ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.