Nauja koronaviruso grėsmė: plinta omikron ir delta atmainų hibridas deltakron

Kipro mokslininkas atrado koronaviruso atmainą, kurioje susijungia delta ir omikron variantai, šeštadienį pranešė „Bloomberg News“.

Kipro mokslininkas atrado koronaviruso atmainą, kurioje susijungia delta ir omikron variantai.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kipro mokslininkas atrado koronaviruso atmainą, kurioje susijungia delta ir omikron variantai.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2022, 3:13 PM, atnaujinta Jan 9, 2022, 3:17 PM

Kipro universiteto biologijos mokslų profesorius Leondios Kostrikis šią atmainą pavadino „deltakron“, nes jos genetiniai požymiai delta genomuose yra panašūs į omikron.

Pranešime teigiama, kad L.Kostrikis ir jo komanda iki šiol nustatė 25 šio viruso atvejus. Kol kas dar per anksti pasakyti, ar yra daugiau šios atmainos atvejų ir kokį poveikį ji gali turėti.

„Ateityje pamatysime, ar ši atmaina yra labiau patologinė, ar labiau užkrečiama, ar ji nugalės dvi dominuojančias atmainas – delta ir omikron“, – penktadienį televizijai „Sigma“ sakė L.Kostrikis.

Šią savaitę tyrėjai savo išvadas nusiuntė tarptautinei virusų stebėjimo duomenų bazei GISAID.

Deltakron atmaina pasirodė tuo metu, kai omikron sparčiai išplito pasaulyje, sukeldama neregėtą COVID-19 atvejų antplūdį.

Penktadienį CNBS atliktos Džono Hopkinso universiteto duomenų analizės duomenimis, per pastarasias septynias dienas JAV kasdien vidutiniškai užregistruojama daugiau kaip 600 tūkst. naujų koronaviruso atvejų.

Tai 72 proc. daugiau nei praėjusią savaitę ir yra didžiausias naujų infekcijų skaičius nuo pandemijos pradžios.

Parengta pagal CNBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.