Rusija sako per derybas su JAV dėl Ukrainos nedarysianti jokių nuolaidų

Rusija sekmadienį pareiškė, kad nedarys jokių nuolaidų per derybas su JAV dėl Ukrainos ir saugumo Europoje, be to, pridūrė, kad yra nusivylusi ligšioliniais amerikiečių signalais.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2022, 10:40 AM

„Nesutiksime su jokiomis nuolaidomis. Tai visiškai neįmanoma“, – Rusijos naujienų agentūroms sakė užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Mes nusivylę signalais, pastarosiomis dienomis ateinančiais iš Vašingtono ir... Briuselio“, – pareiškė jis.

Jungtinės Valstijos ir Rusija, kilus didžiulei įtampai dėl Ukrainos, sekmadienį Ženevoje turi pradėti aukšto rango diplomatų derybas, Maskvai reikalaujant plataus masto saugumo garantijų, o Vakarams smarkiai spaudžiant Rusiją atitraukti savo pajėgas.

Rusija praėjusių metų pabaigoje sutelkė dešimtis tūkstančių karių prie Ukrainos sienos ir pareikalavo garantijų, kad NATO nebesiplės į rytus ir nebesteigs karinių bazių buvusiose sovietinėse respublikose.

JAV, kurioms atstovaus valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman, sutiko su derybomis, nors aiškiai pasakė, kad daugelis Maskvos pasiūlymų yra nediskutuotini. Tuo pačiu JAV siekia patikinti sąjungininkes Europoje, kad jos nebus nušalintos nuo sprendimų.

Iš pradžių ketinta derybas Ženevoje pradėti pirmadienį, bet dabar planuojama, kad sekmadienį vakare įvyks W. Sherman ir S. Riabkovo darbo vakarienė, sakė JAV Valstybės departamento atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.